Foodservice

Potatissoppa med kalkon och knaprigt brödsmul

En krämig potatissoppa värmer vilken ruggig dag som helst! Toppa med kalkonkött som blivit över från kalkonmiddagen och knaprigt brödsmul.

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 25 min

Ingredienser

500 g
potatis
½ st
purjolök
1 st
stor vitlöksklyfta
1 msk
smör eller olja
1 dl
torrt vitt vin
7-8 dl
grönsaks- eller hönsbuljong
2 dl
grädde
salt & svartpeppar
200 g
plockat kalkonkött (från en helstekt kalkon)
2 skivor
bröd
½ dl
solroskärnor
olivolja

Så gör du

1
Skala potatisen och skär den i mindre bitar.
2
Strimla purjolök och vitlök. Hetta upp en stor gryta och fräs lök och vitlök i smöret. Tillsätt potatisen och låt fräsa med en kort stund och slå sedan på vinet. Låt vinet koka in nästan helt och tillsätt sedan buljong, salt och peppar. Koka upp och låt koka under lock i ca 15 minuter.
3
Tillsätt grädden, låt koka upp på nytt och mixa sedan soppan helt slät. Späd eventuellt med mer buljong om soppan känns för tjock.
4
Skär brödet i små tärningar och stek gyllenbrunt och krispigt tillsammans med solroskärnor. Krydda med salt.
5
Fräs det plockade kalkonköttet i olivolja så att det blir varmt och lite krispigt.
6
Serveringstips! Har du brysselkål över från kalkonmiddagen är det perfekt att steka upp och toppa soppan tillsammans med brödkrisp och kalkon.

Fler Recept

Recept

Stuffing med hasselnötter och salvia

Läs Mer
Recept

Pulled turkey

Läs Mer
Recept

Jansson med kalkon

Läs Mer
Recept

Lätt sallad med kallrökt kalkon, syltade tomater och konärtskocksmousse

Läs Mer
Recept

Gräddädelostfylld tunnskivad kalkonfilé med hasselbackspotatis och blåbärssås

Läs Mer
Recept

Ingelstastuffing

Läs Mer
Recept

Kalkonrullader fyllda med färskost

Läs Mer
Recept

Kalkon-laab med asiatisk müsli

Läs Mer
Recept

Kalkongryta med Ingelsta Knakare

Läs Mer
Recept

Kalkonbolognese

Läs Mer