Restaurang & Storhushåll

Prästostbullar

Goda och matiga bröd både till picknicken och grillbuffén.

(3st) Klicka för att ge betyg
10 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

50 g
jäst
5 dl
vatten
0,5 tsk
salt
1 tsk
honung
2 msk
rapsolja
1 st
ägg
ca 13 dl
vetemjöl special
2 dl
grön pesto
130 g
XO prästost, riven
1 st
ägg, uppvispat
salt
pumpakärnor
kalamataoliver

Så gör du

1
Smula jästen i en bunke. Häll på fingervarmt vatten. Rör tills jästen har löst sig.
2
Tillsätt salt, honung, olja och ett ägg. Rör runt. Blanda i mjölet lite i taget och knåda till en smidig deg, ca 7 minuter i maskin eller 12 minuter för hand.
3
Låt degen jäsa övertäckt i 30-40 minuter.
4
Sätt ugnen på 225°C.
5
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda lätt. Dela i två delar och kavla ut varje del till en rektangel. Bred på pesto och strö över den rivna osten. Rulla ihop till två rullar från långsidan och skär varje rulle i 10 bitar som läggs i stora bullformar. Låt jäsa övertäckt i ytterligare 30 minuter.
6
Pensla med det uppvispade ägget och strö över lite flingsalt och pumpakärnor. Stick in en oliv i varje bulle. Grädda i 8-10 minuter. Servera gärna bullarna lite ljumna.

Fler Recept

Recept

Kalkonlårstek fylld med dadlar och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Örtbakad kalkonfilé med rotselleripuré och inkokt kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Sallad med rökt kalkonlår, päron och chèvre omlindade av honung- och rosmarindressing

Läs Mer
Recept

Carbonara med skogschampinjon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Spett med grillade grönsaker och äppeltzatziki

Läs Mer
Recept

Hoisinglaze med sesam och ketchup

Läs Mer
Recept

Nötpanerat Kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Kalkonlevermousse

Läs Mer
Recept

Whiskymarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Thanksgiving Shepherd's pie

Läs Mer