Foodservice

Prästostbullar

Goda och matiga bröd både till picknicken och grillbuffén.

(1st) Klicka för att ge betyg
10 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

50 g
jäst
5 dl
vatten
0,5 tsk
salt
1 tsk
honung
2 msk
rapsolja
1 st
ägg
ca 13 dl
vetemjöl special
2 dl
grön pesto
130 g
XO prästost, riven
1 st
ägg, uppvispat
salt
pumpakärnor
kalamataoliver

Så gör du

1
Smula jästen i en bunke. Häll på fingervarmt vatten. Rör tills jästen har löst sig.
2
Tillsätt salt, honung, olja och ett ägg. Rör runt. Blanda i mjölet lite i taget och knåda till en smidig deg, ca 7 minuter i maskin eller 12 minuter för hand.
3
Låt degen jäsa övertäckt i 30-40 minuter.
4
Sätt ugnen på 225°C.
5
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda lätt. Dela i två delar och kavla ut varje del till en rektangel. Bred på pesto och strö över den rivna osten. Rulla ihop till två rullar från långsidan och skär varje rulle i 10 bitar som läggs i stora bullformar. Låt jäsa övertäckt i ytterligare 30 minuter.
6
Pensla med det uppvispade ägget och strö över lite flingsalt och pumpakärnor. Stick in en oliv i varje bulle. Grädda i 8-10 minuter. Servera gärna bullarna lite ljumna.

Fler Recept

Recept

Senap- och limemarinerad kalkonfilé

Läs Mer
Recept

Turkey chili med bröd och gräddfil

Läs Mer
Recept

Spenatsoppa med korv

Läs Mer
Recept

Italienska kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Fyllda kalkonrullader med prosciutto och örter

Läs Mer
Recept

Paj med kalkonbacon och Västerbottenost

Läs Mer
Recept

Somrig kalkonburgare i salladsblad

Läs Mer
Recept

Kryddig äppel- och rosmarinsalsa

Läs Mer
Recept

Skogens kalkongratäng

Läs Mer
Recept

Nötpanerat Kalkonbröst

Läs Mer