Restaurang & Storhushåll

Pressgurka

Enkelt, klassiskt och gott! Ett tillbehör som passar fantastiskt bra till våra kalkonköttbullar.

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 10 min

Ingredienser

1 st
gurka
2 msk
ättikssprit
2 msk
strösocker
1 dl
vatten
3 krm
salt
½ krm
vitpepppar
2 msk
persilja, hackad

Så gör du

1
Hyvla gurkan i tunna, tunna skivor med osthyvel eller mandolin och lägg i en skål.
2
Blanda vatten, ättika och socker. Vispa till sockret löst sig. Häll sedan lagen över gurkskivorna och vänd ner gurkan i spadet.
3
Smaka av med salt och vitpeppar. Hacka persilja och lägg över i skålen. Ställ kallt innan servering.

Fler Recept

Recept

Kalkonlevermousse

Läs Mer
Recept

Kålpudding med kalkonfärs

Läs Mer
Recept

Gulaschgryta

Läs Mer
Recept

Ratatouille-gratäng med kalkonfilé, rostad vitlök och potatis

Läs Mer
Recept

Vårrullar med krispig sesamsallad och kalkon i lime- & fisksåsmarinad

Läs Mer
Recept

Citrusrostad kalkon med gräddädelostsås & rostade primörer

Läs Mer
Recept

Kalkonfärsbiffar med kalkonbacon & blomkål

Läs Mer
Recept

Plommonfylld kalkonstek

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar med rosmarin och apelsin

Läs Mer
Recept

Minitubs med kryddiga kalkonstrimlor

Läs Mer