Restaurang & Storhushåll

Pulled turkey

Pulled turkey är trevligt att servera som en variation till den klassiska burgaren. Pulled turkey kräver sin tid i ugn, men går utmärkt att förbereda dagen innan. Servera med ett gott ljust bröd, krämig cole slaw och syrad rödlök. Knepet för att lyckas riktigt, riktigt bra med sin pulled turkey är att välja rätt krydda. I detta recept delar vi med oss av vår bästa kryddblandning.

(13st) Klicka för att ge betyg
5 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 1020 min

Ingredienser

1 st
kalkonovanlår utan ben
2 msk
paprikapulver
1 msk
rökt paprikapulver
1 msk
farinsocker
1 msk
chiliflakes
1 msk
spiskummin
0,5 msk
fänkål, malen
0,5 msk
anis, malen
1 msk
timjan
1 krm
kanel
Glaze
stekskyn
1 msk
mörk sirap
1 msk
Kikkoman soya
1 msk
sweet chili sås
1 tsk
vitvinsvinäger
salt
Tillbehör
vitt bröd
syrad rödlök
coleslaw

Så gör du

1
Värm ugnen till +85°C.
2
Blanda de torra kryddorna och gnid in kalkonovanlåret med blandningen.
3
Lägg köttet i en ugnsfast form och täck formen med aluminiumfolie. Ställ in formen i ugnen i ca 17 timmar, ös gärna någon gång under tiden. Köttet är färdiglagat när det enkelt faller isär.
4
Tag ut formen ur ugnen och spara stekskyn i en kastrull. Koka ner stekskyn så att det återstår ca 1/3. Smaka av med mörk sirap, vinäger, sweet chili sås, soya och salt.
5
Ta en gaffel och dra sönder köttet till små bitar/trådar och blanda dessa med glazen.
6
Serveringstips! Servera pulled turkey med ett ljust bröd, syrad rödlök och coleslaw.

Fler Recept

Recept

Apelsinmarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Carbonara med skogschampinjon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Kalkonkalops

Läs Mer
Recept

Gulaschgryta

Läs Mer
Recept

Biff à la Lindström på Ingelstavis

Läs Mer
Recept

Bondomelett med picknicklår

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare med karamelliserad lök

Läs Mer
Recept

Kung Ingels parisare med tomatsalsa

Läs Mer
Recept

Kalkonsouvlaki med tzatziki, och grekisk bondsallad

Läs Mer
Recept

Tacogratäng med kalkonfärs

Läs Mer