Foodservice

Rödvinsmarinerad kalkonbröstfilé

Kalkonfilén blir extra saftig när den får marineras över natten. En festmåltid som går alldeles utmärkt att förbereda dagen innan.

(68st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

800 g
kalkonbröstfilé
1 msk
smör till stekning
1 tsk
salt
1 tsk
svartpeppar
3 dl
rödvin
2 st
vitlöksklyftor
0,5 dl
balsamvinäger
0,5 dl
kinesisk soja
färska örter - t.ex. basilika, timjan, rosmarin, dragon

Så gör du

1
Bryn kalkonfilén runt om i stekpanna, krydda med salt och peppar. Häll på hälften av rödvinet och låt koka i 20 minuter tills köttet är färdigt.
2
Blanda övriga ingredienser i dubbla plastpåsar. Lägg den varma filén och stekskyn i marinadpåsen. Låt kallna och sedan marinera i kylskåp 1 dygn.
3
Skiva upp den kalla filén, servera med rotfruktsgratäng och eventuellt rödvinssky.

Fler Recept

Recept

Citrusrostad kalkonbröstfilé med variation på broccoli

Läs Mer
Recept

Stuffing med hasselnötter och salvia

Läs Mer
Recept

Grillad fänkål med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Krämig indisk kalkoncurry med kokos och vindaloo

Läs Mer
Recept

Flygande Jakob på indonesiskt vis

Läs Mer
Recept

Kentucky Turkey

Läs Mer
Recept

Fransk kalkonpaté med portvinskokta fikon

Läs Mer
Recept

Kalkon-laab med asiatisk müsli

Läs Mer
Recept

Stekt kalkonbröstfilé med avokadokeso och vit bönsallad

Läs Mer
Recept

Kryddiga kalkonköttbullar

Läs Mer