Foodservice

Raggmunk med kalkonbacon

Med kalkonbacon på klassiska raggmunkar har du en läcker rätt som passar alla.

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

400 g
kalkonbacon
2 dl
vetemjöl
1 tsk
salt
4 dl
mjölk
1 st
ägg
800 g
fast potatis
smör
lingonsylt
morötter, rivna

Så gör du

1
Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet.
2
Vispa ner resten av mjölken samt ägget.
3
Skala potatisen och riv den grovt direkt ner i äggsmeten.
4
Smält lite smör i en stekpanna så det blir ljusgult.
5
Klicka och bred ut smeten i stekpannan. Beräkna ca 0,5 dl smet per raggmunk. Stek raggmunkarna någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna.
6
Stek Ingelstabaconet och servera med raggmunkarna, lingonsylt och rårivna morötter.

Fler Recept

Recept

Citrusrostad kalkon med gräddädelostsås & rostade primörer

Läs Mer
Recept

Hoisinglaze med sesam och ketchup

Läs Mer
Recept

Sardell, oliv- och kaprissmör

Läs Mer
Recept

Kalkonbolognese

Läs Mer
Recept

Biff à la Lindström på Ingelstavis

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med zucchini, bönsalsa och rostade pinjenötter

Läs Mer
Recept

Skogens kalkongratäng

Läs Mer
Recept

Getostfyllda kalkonfärsbiffar med sötpotatis

Läs Mer
Recept

Kalkonrisotto

Läs Mer
Recept

Pressgurka

Läs Mer