Restaurang & Storhushåll

Raggmunk med kalkonbacon

Med kalkonbacon på klassiska raggmunkar har du en läcker rätt som passar alla.

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

400 g
kalkonbacon
2 dl
vetemjöl
1 tsk
salt
4 dl
mjölk
1 st
ägg
800 g
fast potatis
smör
lingonsylt
morötter, rivna

Så gör du

1
Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet.
2
Vispa ner resten av mjölken samt ägget.
3
Skala potatisen och riv den grovt direkt ner i äggsmeten.
4
Smält lite smör i en stekpanna så det blir ljusgult.
5
Klicka och bred ut smeten i stekpannan. Beräkna ca 0,5 dl smet per raggmunk. Stek raggmunkarna någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna.
6
Stek Ingelstabaconet och servera med raggmunkarna, lingonsylt och rårivna morötter.

Fler Recept

Recept

Grillad Wilmaschnitzel med matig tomatsallad & tahinidressing

Läs Mer
Recept

Favoritrub med rökt paprika & fänkålsfrön

Läs Mer
Recept

Chili con carne

Läs Mer
Recept

Jordärtskockssoppa med rökt kalkon och timjan

Läs Mer
Recept

Bondomelett med picknicklår

Läs Mer
Recept

Sumakrostat kalkonbröst med fattoush

Läs Mer
Recept

Kalkonkorvgryta med grekisk touch

Läs Mer
Recept

Griljerad julskinka med pepparkaka

Läs Mer
Recept

Äpple- och löklåda med kalkonkorv och senapsdressing

Läs Mer
Recept

Sauterad kalkonlever

Läs Mer