Foodservice

Risonisallad med Brännare

En härlig sallad som smakar gott både när den serveras ljummen eller kall. Hetta från kalkonkorven Brännare bryter fint av de annars milda smakerna från tomat och basilika. En dröm på vilken buffé som helst!

(3st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

300 g
risoni
3 st
kalkonkorv Brännare
250 g
cocktailtomater
130 g
kalamataoliver, urkärnade
3 st
salladslök, finstrimlad
1 st
vitlöksklyfta, finhackad
1 dl
färsk basilika, finhackad
1 st
citron
salt & svartpeppar
parmesanost

Så gör du

1
Koka risonin i saltat vatten. Skär korven i grova skivor och stek dem.
2
Dela tomaterna på mitten och blanda med risoni, oliver, salladslök, vitlök, korvbitarna, basilika och finrivet citronskal. Ringla lite olivolja över och krydda med salt och svartpeppar.
3
Blanda allt noga och toppa eventuellt med riven parmesan. Låt gärna salladen stå i ca 30 minuter innan servering.

Fler Recept

Recept

Tagliatelle di Ingelsta med tomatsallad

Läs Mer
Recept

Pulled turkey

Läs Mer
Recept

Marias Tortillalasagne

Läs Mer
Recept

Korv Mafioso med krämig gremolata-coleslaw

Läs Mer
Recept

Smörrebröd med kalkon, remoulad, saltgurka & rostad lök

Läs Mer
Recept

Kalkon-laab med asiatisk müsli

Läs Mer
Recept

Kalkontårta med kallrökt kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Bondomelett med picknicklår

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med päron och rosmarin

Läs Mer
Recept

Turkeynuggets med raita

Läs Mer