Foodservice

Risonisallad med Brännare

En härlig sallad som smakar gott både när den serveras ljummen eller kall. Hetta från kalkonkorven Brännare bryter fint av de annars milda smakerna från tomat och basilika. En dröm på vilken buffé som helst!

(5st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

300 g
risoni
3 st
kalkonkorv Brännare
250 g
cocktailtomater
130 g
kalamataoliver, urkärnade
3 st
salladslök, finstrimlad
1 st
vitlöksklyfta, finhackad
1 dl
färsk basilika, finhackad
1 st
citron
salt & svartpeppar
parmesanost

Så gör du

1
Koka risonin i saltat vatten. Skär korven i grova skivor och stek dem.
2
Dela tomaterna på mitten och blanda med risoni, oliver, salladslök, vitlök, korvbitarna, basilika och finrivet citronskal. Ringla lite olivolja över och krydda med salt och svartpeppar.
3
Blanda allt noga och toppa eventuellt med riven parmesan. Låt gärna salladen stå i ca 30 minuter innan servering.

Fler Recept

Recept

Plommonfylld kalkonstek

Läs Mer
Recept

Italienska kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Klämburgare med kalkon

Läs Mer
Recept

Italiensk kalkonstuffing

Läs Mer
Recept

Kryddiga kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Fikon- & valnötsfylld kalkon

Läs Mer
Recept

Saltrostade mandlar

Läs Mer
Recept

Dragonkalkon

Läs Mer
Recept

Varm grönkålssallad med valnötter, tranbär och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Kryddig äppel- och rosmarinsalsa

Läs Mer