Foodservice

Risonisallad med Brännare

En härlig sallad som smakar gott både när den serveras ljummen eller kall. Hetta från kalkonkorven Brännare bryter fint av de annars milda smakerna från tomat och basilika. En dröm på vilken buffé som helst!

(4st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

300 g
risoni
3 st
kalkonkorv Brännare
250 g
cocktailtomater
130 g
kalamataoliver, urkärnade
3 st
salladslök, finstrimlad
1 st
vitlöksklyfta, finhackad
1 dl
färsk basilika, finhackad
1 st
citron
salt & svartpeppar
parmesanost

Så gör du

1
Koka risonin i saltat vatten. Skär korven i grova skivor och stek dem.
2
Dela tomaterna på mitten och blanda med risoni, oliver, salladslök, vitlök, korvbitarna, basilika och finrivet citronskal. Ringla lite olivolja över och krydda med salt och svartpeppar.
3
Blanda allt noga och toppa eventuellt med riven parmesan. Låt gärna salladen stå i ca 30 minuter innan servering.

Fler Recept

Recept

Kalkonspett med srirachaglaze och kokosdipp tillsammans med en smakrik nudelsallad

Läs Mer
Recept

Kalkonrevbensspjäll

Läs Mer
Recept

Flygande Jacob med kalkon

Läs Mer
Recept

Kryddstarka kalkonstrimlor med kinesiska smaksättare

Läs Mer
Recept

Orientalisk korvgryta

Läs Mer
Recept

Tandoorifilé med saffransris

Läs Mer
Recept

Ingelstastuffing

Läs Mer
Recept

Kalkonbröst med rostade rotfrukter och rödbetshummus

Läs Mer
Recept

Tacogratäng med kalkonfärs

Läs Mer
Recept

Äpplefylld Wilmaschnitzel

Läs Mer