Foodservice

Rivig kalkonfärssoppa

Barnens favorit!

(0st) Klicka för att ge betyg
10 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 45 min

Ingredienser

Soppa, 10 barnportioner
700 g
kalkonfärs
3 dl
gul lök, hackad
500 g
riven vitkål
500 g
riven potatis
1 L
rotfruktsstrimlor
0,5 dl
tomatpuré
1 dl
chilisås
3,5 L
hönsbuljong
3 tsk
salt
1 tsk
vitpeppar
1 msk
paprikapulver
2 tsk
chilipulver
1-2 tsk
vitlökspulver
Till servering
3 dl
crème fraiche
3 dl
riven, mager ost
1 dl
persilja eller basilika

Så gör du

1
Fräs kalkonfärs och lök i rapsolja, tillsätt kål, rotfrukter och tomatpuré under omrörning.
2
Tillsätt övriga ingredienser och låt koka ca 20-30 min. Späd eventuellt med vatten och smaka av.
3
Blanda crème fraiche, riven ost och örter.
4
Servera soppan med ostcrèmen och ett gott bröd.

Fler Recept

Recept

Rostad paprikasoppa med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Fikon- & valnötsfylld kalkon

Läs Mer
Recept

Italienska kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Pressgurka

Läs Mer
Recept

Biff à la Lindström på Ingelstavis

Läs Mer
Recept

Whiskymarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Kalkonspett med srirachaglaze och kokosdipp tillsammans med en smakrik nudelsallad

Läs Mer
Recept

Raggmunk med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Whiskydoftande kalkongryta

Läs Mer
Recept

Spett med grillade grönsaker och äppeltzatziki

Läs Mer