Foodservice

Rivig kalkonfärssoppa

Barnens favorit!

(0st) Klicka för att ge betyg
10 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 45 min

Ingredienser

Soppa, 10 barnportioner
700 g
kalkonfärs
3 dl
gul lök, hackad
500 g
riven vitkål
500 g
riven potatis
1 L
rotfruktsstrimlor
0,5 dl
tomatpuré
1 dl
chilisås
3,5 L
hönsbuljong
3 tsk
salt
1 tsk
vitpeppar
1 msk
paprikapulver
2 tsk
chilipulver
1-2 tsk
vitlökspulver
Till servering
3 dl
crème fraiche
3 dl
riven, mager ost
1 dl
persilja eller basilika

Så gör du

1
Fräs kalkonfärs och lök i rapsolja, tillsätt kål, rotfrukter och tomatpuré under omrörning.
2
Tillsätt övriga ingredienser och låt koka ca 20-30 min. Späd eventuellt med vatten och smaka av.
3
Blanda crème fraiche, riven ost och örter.
4
Servera soppan med ostcrèmen och ett gott bröd.

Fler Recept

Recept

Julig kalkonlårstek

Läs Mer
Recept

Kalkonlasagne

Läs Mer
Recept

Medelhavsinspirerad kalkongryta

Läs Mer
Recept

Somrig kalkonburgare i salladsblad

Läs Mer
Recept

Rostad sallad med blåmögelost

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med zucchini, bönsalsa och rostade pinjenötter

Läs Mer
Recept

Ugnsstekt Kung Ingels med fetaost och oliver

Läs Mer
Recept

Aprikos- och whiskeyglaze

Läs Mer
Recept

Tacos med kalkon och guacamole

Läs Mer
Recept

Sydafrikansk Wilmaschnitzel

Läs Mer