Restaurang & Storhushåll

Rostad paprikasoppa med kalkonbacon

Den söta paprikan och kalkonbaconets sälta gifter sig perfekt i denna soppa. Njut av soppan tillsammans med en bit bröd och turkisk yoghurt med persilja.

(16st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 20 min

Ingredienser

200 g
kalkonbacon, strimlat
4 st
stora röda paprikor, urkärnade och hackade
olivolja
1 st
stor gul lök, hackad
2 st
vitlöksklyftor, hackade
2 msk
olivolja
8 dl
grönsaksbuljong
salt
svartpeppar
Till servering:
turkisk yoghurt (10%)
finhackad persilja

Så gör du

1
Fräs paprika i olivolja i en vid kastrull på hög värme så att paprikan får ordentligt med färg.
2
Tillsätt lök och 2/3 av baconet och låt det fräsa med tills löken är mjuk. Häll på grönsaksbuljong och låt koka i ca 10 min utan lock.
3
Stek under tiden resten av baconet tills det fått fin färg.
4
Mixa soppan med stavmixer och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
5
Servera med yoghurt, det sista baconet och lite persilja på toppen.

Fler Recept

Recept

Italiensk kalkonbröstfilé

Läs Mer
Recept

Senap- och limemarinerad kalkonfilé

Läs Mer
Recept

Asiatisk korv med gurksallad, sweetchili och majonnäs

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare med karamelliserad lök

Läs Mer
Recept

Mustig BBQ-sås

Läs Mer
Recept

Wilmabörsar med ricotta, spenat och granatäpple

Läs Mer
Recept

Grillad sparris med Ingelstabacon

Läs Mer
Recept

Panzanella med gremoladressing och grillad kalkonkorv

Läs Mer
Recept

Strimlad kalkon med glutenfria tortillabröd och äppelyoghurt

Läs Mer
Recept

Kalkonstroganoff

Läs Mer