Foodservice

Rostad paprikasoppa med kalkonbacon

Den söta paprikan och kalkonbaconets sälta gifter sig perfekt i denna soppa. Njut av soppan tillsammans med en bit bröd och turkisk yoghurt med persilja.

(6st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 20 min

Ingredienser

200 g
kalkonbacon, strimlat
4 st
stora röda paprikor, urkärnade och hackade
olivolja
1 st
stor gul lök, hackad
2 st
vitlöksklyftor, hackade
2 msk
olivolja
8 dl
grönsaksbuljong
salt
svartpeppar
Till servering:
turkisk yoghurt (10%)
finhackad persilja

Så gör du

1
Fräs paprika i olivolja i en vid kastrull på hög värme så att paprikan får ordentligt med färg.
2
Tillsätt lök och 2/3 av baconet och låt det fräsa med tills löken är mjuk. Häll på grönsaksbuljong och låt koka i ca 10 min utan lock.
3
Stek under tiden resten av baconet tills det fått fin färg.
4
Mixa soppan med stavmixer och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
5
Servera med yoghurt, det sista baconet och lite persilja på toppen.

Fler Recept

Recept

Tagliatelle di Ingelsta med tomatsallad

Läs Mer
Recept

Kalkonrullader fyllda med färskost

Läs Mer
Recept

Sparris- och gurksallad med krämig parmesandressing

Läs Mer
Recept

Fyllda kalkonrullader med prosciutto och örter

Läs Mer
Recept

Kalkonkalops

Läs Mer
Recept

Krämig indisk kalkoncurry med kokos och vindaloo

Läs Mer
Recept

Portvinsmarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Kalkon- och rödcurrysoppa

Läs Mer
Recept

Kalkonsouvlaki med tzatziki, och grekisk bondsallad

Läs Mer
Recept

Juligt kalkonbröst

Läs Mer