Foodservice

Rostad paprikasoppa med kalkonbacon

Den söta paprikan och kalkonbaconets sälta gifter sig perfekt i denna soppa. Njut av soppan tillsammans med en bit bröd och turkisk yoghurt med persilja.

(14st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 20 min

Ingredienser

200 g
kalkonbacon, strimlat
4 st
stora röda paprikor, urkärnade och hackade
olivolja
1 st
stor gul lök, hackad
2 st
vitlöksklyftor, hackade
2 msk
olivolja
8 dl
grönsaksbuljong
salt
svartpeppar
Till servering:
turkisk yoghurt (10%)
finhackad persilja

Så gör du

1
Fräs paprika i olivolja i en vid kastrull på hög värme så att paprikan får ordentligt med färg.
2
Tillsätt lök och 2/3 av baconet och låt det fräsa med tills löken är mjuk. Häll på grönsaksbuljong och låt koka i ca 10 min utan lock.
3
Stek under tiden resten av baconet tills det fått fin färg.
4
Mixa soppan med stavmixer och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
5
Servera med yoghurt, det sista baconet och lite persilja på toppen.

Fler Recept

Recept

Tandoorigryta med ris och naanbröd

Läs Mer
Recept

Citrusrostad kalkon med gräddädelostsås & rostade primörer

Läs Mer
Recept

Kalkonschnitzel med morotsquiona

Läs Mer
Recept

Köttfärssås på kalkon

Läs Mer
Recept

Portvinsmarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Jansson med kalkon

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare tex mex

Läs Mer
Recept

Tacos med kalkon och guacamole

Läs Mer
Recept

Kalkonsallad med kalkonpastrami, rostad färskpotatis, äpple och pepparrotskräm

Läs Mer
Recept

Flygande Jacob med kalkon

Läs Mer