Foodservice

Rostad sallad med blåmögelost

Lök i ny tappning! Genom att rosta löken får man fram dessa milda, söta ton. I sällskap med sältan från blåmögelost blir denna sallad en favorit till det grillade kalkonköttet.

(8st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

2 st
rödlökar
2 st
gula lökar
2 msk
färsk timjan, finhackad
olivolja
200 g
blå vindruvor eller små tomater
1 dl
valnötter, grovhackade
75 g
blåmögelost
salt

Så gör du

1
Värm ugnen till 225°C.
2
Dela löken i klyftor, lägg dem i en ugnsfast form med timjan, olivolja och salt. Rosta i mitten av ugnen tills löken är mjuk men inte fått färg.
3
Lägg i druvorna (eller tomaterna) och låt dem rosta med tills löken börjar få färg.
4
Toppa salladen med blåmögelost och hackade valnötter.

Fler Recept

Recept

Kalkonfilé med Ingelstabacon och pesto

Läs Mer
Recept

Apelsin- och dragonbakat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Hoisinglaze med sesam och ketchup

Läs Mer
Recept

Kalkonpiccata med färsk pasta

Läs Mer
Recept

Flygande Jacob med kalkon

Läs Mer
Recept

Strimlad kalkon med glutenfria tortillabröd och äppelyoghurt

Läs Mer
Recept

Kalkongryta med kalkonbacon och grönsaker

Läs Mer
Recept

Tandoorifilé med saffransris

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare tex mex

Läs Mer
Recept

Ingelstasylta med syltade kantareller

Läs Mer