Foodservice

Rostad sallad med blåmögelost

Lök i ny tappning! Genom att rosta löken får man fram dessa milda, söta ton. I sällskap med sältan från blåmögelost blir denna sallad en favorit till det grillade kalkonköttet.

(5st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

2 st
rödlökar
2 st
gula lökar
2 msk
färsk timjan, finhackad
olivolja
200 g
blå vindruvor eller små tomater
1 dl
valnötter, grovhackade
75 g
blåmögelost
salt

Så gör du

1
Värm ugnen till 225°C.
2
Dela löken i klyftor, lägg dem i en ugnsfast form med timjan, olivolja och salt. Rosta i mitten av ugnen tills löken är mjuk men inte fått färg.
3
Lägg i druvorna (eller tomaterna) och låt dem rosta med tills löken börjar få färg.
4
Toppa salladen med blåmögelost och hackade valnötter.

Fler Recept

Recept

Citrusrostad kalkonbröstfilé med variation på broccoli

Läs Mer
Recept

Irländsk kalkonstuffing

Läs Mer
Recept

Frästa kalkonstrimlor i pitabröd

Läs Mer
Recept

Dragonkalkon

Läs Mer
Recept

Tagliatelle di Ingelsta med tomatsallad

Läs Mer
Recept

Kålpudding med kalkonfärs

Läs Mer
Recept

Kalkon- och rödcurrysoppa

Läs Mer
Recept

Kalkonfärs med grönsaker och kikärtspasta

Läs Mer
Recept

Enkla dressingen

Läs Mer
Recept

Färskost- och ricottafylld kalkonbröstfilé

Läs Mer