Foodservice

Rostad sallad med blåmögelost

Lök i ny tappning! Genom att rosta löken får man fram dessa milda, söta ton. I sällskap med sältan från blåmögelost blir denna sallad en favorit till det grillade kalkonköttet.

(7st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

2 st
rödlökar
2 st
gula lökar
2 msk
färsk timjan, finhackad
olivolja
200 g
blå vindruvor eller små tomater
1 dl
valnötter, grovhackade
75 g
blåmögelost
salt

Så gör du

1
Värm ugnen till 225°C.
2
Dela löken i klyftor, lägg dem i en ugnsfast form med timjan, olivolja och salt. Rosta i mitten av ugnen tills löken är mjuk men inte fått färg.
3
Lägg i druvorna (eller tomaterna) och låt dem rosta med tills löken börjar få färg.
4
Toppa salladen med blåmögelost och hackade valnötter.

Fler Recept

Recept

Läckra kalkonrullader

Läs Mer
Recept

Club Sandwich à la Ingelsta

Läs Mer
Recept

Kalkonstek med honung och vitlök

Läs Mer
Recept

Kryddiga kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Kalkonfärsbiffar med pinjenötter och ädelost

Läs Mer
Recept

Porterkalkon

Läs Mer
Recept

Kentucky Turkey

Läs Mer
Recept

Frästa kalkonstrimlor i pitabröd

Läs Mer
Recept

Aprikos- och whiskeyglaze

Läs Mer
Recept

Kalkon-laab med asiatisk müsli

Läs Mer