Foodservice

Saltimbocca à la Ingelsta

Kalvfilé med parmaskinka och färsk salvia, Salimbocca alla romana, kommer ursprungligen från Brescia i Lombardiet i norra Italien. Namnet betyder ”hoppar in i munnen”. Givetvis blir det lika gott att byta ut kalven mot kalkon och parmaskinkan till vår egen Prosciutto di Ingelsta eller vår kalkonbacon!

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

8 skivor
kalkonbacon (eller 16 skivor prosciutto di Ingelsta)
8 kvistar
färsk salvia
800 g
kalkonschnitzel
1 msk
olivolja
1 msk
smör
500 g
krossade tomater med basilikasmak
1 dl
vitt vin
salt
peppar
4 port
kokt ris

Så gör du

1
Fäst baconet tillsammans med salvian på schnitzelns ena sida med hjälp av träspett.
2
Stek schnitzeln i olja och smör på båda sidorna.
3
Slå på krossade tomater och vitt vin. Låt puttra ca 5 minuter på svag värme och smaksätt med salt och peppar.
4
Serveras med ris smaksatt med saffran eller risotto.

Fler Recept

Recept

Helstekt kalkon fylld med päron och rosmarin

Läs Mer
Recept

Jansson med kalkon

Läs Mer
Recept

Aprikos- och whiskeyglaze

Läs Mer
Recept

Sallad med rökt kalkonlår, päron och chèvre omlindade av honung- och rosmarindressing

Läs Mer
Recept

Irländsk kalkonstuffing

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare tex mex

Läs Mer
Recept

Tunnskivad kalkonfilé med saffransremoulad

Läs Mer
Recept

Kalkonsoppa med dragon

Läs Mer
Recept

Kalkonfärsbiffar med kalkonbacon & blomkål

Läs Mer
Recept

Panco- och sesamfrittad kalkon med rotfruktspickels och soyamajjo

Läs Mer