Restaurang & Storhushåll

Saltimbocca på kalkonbröstschnitzel

Saltimbocca med klassiska smaker av färsk salvia och rökt kalkonbröst. Ät med en färskpotatissallad med krispiga sockerärtor och gräslök

(2st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 45 min

Ingredienser

4 st
kalkonbröstschnitzlar
12 skivor
kallrökt kalkonbröst
Färskpotatissallad:
600 g
kokt färskpotatis
12 st
rädisor
1 ask
sockerärter
färsk salvia
gräslök
2 nävar
bladspenat
2 nävar
ruccolasallad
Vinägrett till potatissallad:
2 msk
olivolja
2 tsk
vitvinsvinäger
2 tsk
citronsaft
flingsalt
svartpeppar

Så gör du

1
Krydda kalkonbröstschnitzlarna med salt och peppar. Lägg på salviablad och täck sedan varje schnitzel med 3 skivor kallrökt kalkonbröst
2
Stek schnitzlarna i lite matfett, ca 2 minuter per sida.
3
Dela den kokta färskpotatisen, rädisor, sockerärtor och finhacka gräslöken.
4
Blanda ingredienserna till vinägretten och häll denna över potatisblandningen, tillsätt bladspenat och ruccola.
5
Smaka av med salt och peppar.

Fler Recept

Recept

Whiskydoftande kalkongryta

Läs Mer
Recept

Kryddstarka kalkonstrimlor med kinesiska smaksättare

Läs Mer
Recept

Sumakrostat kalkonbröst med fattoush

Läs Mer
Recept

Ugnsstekt kalkonbröst med grön dinkelsallad

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare med orientalisk touch

Läs Mer
Recept

Tandoorifilé med saffransris

Läs Mer
Recept

Kalkonpaj med kantareller, zucchini och gruyèreost

Läs Mer
Recept

Korean BBQ-marinad med sesam & päron

Läs Mer
Recept

Italienska kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Strimlad kalkon med glutenfria tortillabröd och äppelyoghurt

Läs Mer