Restaurang & Storhushåll

Sauterad kalkonlever

I Frankrike står lever ofta på menyn. Detta recept är inspirerat av det franska köket och i centrum står kalkonlever. Tillagad på rätt sätt är kalkonlever inte bara nyttig, den är god också.

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

500 g
kalkonlever
1 tsk
salt
½ tsk
svartpeppar
1 dl
vetemjöl
1½ msk
smör
½ msk
olivolja
1½ dl
schalottenlök, finstrimlad
100 g
kalkonbacon, finstrimlat
2 msk
dijonsenap
1½ dl
grädde
1 tsk
dragon
1 tsk
timjan
½ dl
persilja, finhackad
½ dl
persilja, finhackad (till servering)
100 g
kaprisäpplen, halverade (till servering)

Så gör du

1
Skär kalkonlevern i ca 1 cm tjocka bitar.
2
Blanda salt, peppar och mjöl. Vänd sedan kalkonleverbitarna i blandningen.
3
Låt smör och rapsolja smälta på hög värme i en stekpanna. Lägg i leverbitarna när smöret har slutat att fräsa. När levern har fått fin färg och en lätt knaprig yta tillsätts den strimlade löken och kalkonbaconet. Häll i de övriga ingredienserna och sänk till medelhög värme. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra i ca 5 minuter eller tills grädden har tjocknat något.
4
Vänd ner kaprisäpplen och persilja.
5
Serveringstips! Den sauterade kalkonlevern smakar bra tillsammans med nypressad potatis.

Fler Recept

Recept

Kalkonlasagne med tomat, spenat och vitlök

Läs Mer
Recept

Prästostbullar

Läs Mer
Recept

Tunnskivad kalkonfilé med saffransremoulad

Läs Mer
Recept

Ugnsstekt Kung Ingels med fetaost och oliver

Läs Mer
Recept

Mac'n cheese med Kung Ingels

Läs Mer
Recept

Korean BBQ-marinad med sesam & päron

Läs Mer
Recept

Tranbärsmarinerat kalkonbröst med sötpotatismos

Läs Mer
Recept

Kryddiga kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Grilled cheese med plockad kalkon och karamelliserad lök

Läs Mer
Recept

Dubbelmarinerad kalkonbröstfilé med pommes Anna och vitlöksslungade haricot verts

Läs Mer