Foodservice

Senap- och limemarinerad kalkonfilé

Mör kalkonfilé med tydliga smaker av lime, ingefära och honung blir en perfekt helglunch. Servera det varma bröstet med en kall yoghurtsås med limezest, cayennepeppar och en stor härlig sallad.

(31st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 50 min

Ingredienser

800 g
kalkonfilé
1 msk
dijonsenap
3 msk
kinesisk soja
3 msk
rapsolja
3 msk
honung
1 msk
limejuice + skal av en halv lime
1 tsk
ingefära
1 st
vitlöksklyfta, pressad
Sås:
2 dl
matlagningsyoghurt
2 msk
honung
1 st
limesaft + skal
0,5 krm
cayennepeppar
salt
peppar

Så gör du

1
Blanda alla ingredienser till marinaden.
2
Lägg kalkonfilén i en tjock plastpåse och häll över marinaden.
3
Låt marinera minst 1 timme.
4
Blanda yoghurt, honung, lime och cayennepeppar. Smaka av med salt och peppar.
5
Låt gärna såsen ”mogna” i kylen under tiden köttet marineras.
6
Grilla eller stek filén, 20-30 minuter. Temperaturen ska visa 65 grader.
7
Skiva upp filén och servera med honung- och limesåsen, bulgur och en sallad.

Fler Recept

Recept

Korv Mafioso med krämig gremolata-coleslaw

Läs Mer
Recept

Spenatsoppa med korv

Läs Mer
Recept

Juligt kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Varm grönkålssallad med valnötter, tranbär och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Chili con carne

Läs Mer
Recept

Rivig kalkonfärssoppa

Läs Mer
Recept

Irländsk kalkonstuffing

Läs Mer
Recept

Porterkalkon

Läs Mer
Recept

Sparris- och gurksallad med krämig parmesandressing

Läs Mer
Recept

Ugnsstekt Kung Ingels med fetaost och oliver

Läs Mer