Senapsgriljerad julskinka av kalkon

Griljera helgskinka av kalkon på traditionellt vis med mild senap och ströbröd.

ca 15 min

4.5
(20)

Ingredienser

4 portioner

Helgskinka av kalkonlår

1 st

Gå till produkten Helgskinka av kalkonlår

Skånsk senap

1 dl

Strösocker

1 msk

Äggula

1 st

Ströbröd

1 msk

Ströbröd att strö över

1 tsk

Tips!

Helgkalkon av bröst passar också bra att griljera med detta recept.

Tillagning

  • Sätt ugnen på 225°. Lägg helgskinka av kalkonlår på en plåt med bakplåtspapper.
  • Blanda senap, äggula, strösocker och ströbröd i en skål. Bred blandningen över helgkalkonen och strö över ströbröd.
  • Ställ in helgkalkonen mitt i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut, låt kallna och skiva upp.

Liknande recept

Se alla recept