Foodservice

Sesampanerade kalkonvingar

Enkelt och himmelskt gott, utan krångel!

(6st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 120 min

Ingredienser

4 st
färska kalkonvingar eller lårklubbor
1 st
ägg
0,5 dl
mjölk
1 dl
sesamfrö
1 dl
vetemjöl
2 tsk
salt
0,5 tsk
vitpeppar
0,5 tsk
paprikapulver
50 g
smält smör

Så gör du

1
Vispa ihop ägg och mjölk i en djup tallrik. Blanda sesamfrö, mjöl, salt, peppar och paprikapulver i en annan tallrik.
2
Vänd kalkonvingarna (tinade) först i äggblandningen och sedan i mjölblandningen. Lägg kalkonvingarna på en folieklädd plåt och droppa smöret över.
3
Stek kalkonvingarna i 200°C varm ugn i ca 1½ timme.
4
Serveringstips! Servera kalkonvingarna med bakade potatishalvor och en tomatsallad.

Fler Recept

Recept

Varm grönkålssallad med valnötter, tranbär och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Kalkontårta med kallrökt kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med citrus, pinjenötter och brödstuffing

Läs Mer
Recept

Rostad paprikasoppa med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Kalkongryta med Ingelsta Knakare

Läs Mer
Recept

Grillad sparris med Ingelstabacon

Läs Mer
Recept

Portvinsmarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Sydafrikansk Wilmaschnitzel

Läs Mer
Recept

Saltimbocca på kalkonbröstschnitzel

Läs Mer
Recept

Fyllda kalkonrullader med prosciutto och örter

Läs Mer