Restaurang & Storhushåll

Sesampanerade kalkonvingar

Enkelt och himmelskt gott, utan krångel!

(6st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 120 min

Ingredienser

4 st
färska kalkonvingar eller lårklubbor
1 st
ägg
0,5 dl
mjölk
1 dl
sesamfrö
1 dl
vetemjöl
2 tsk
salt
0,5 tsk
vitpeppar
0,5 tsk
paprikapulver
50 g
smält smör

Så gör du

1
Vispa ihop ägg och mjölk i en djup tallrik. Blanda sesamfrö, mjöl, salt, peppar och paprikapulver i en annan tallrik.
2
Vänd kalkonvingarna (tinade) först i äggblandningen och sedan i mjölblandningen. Lägg kalkonvingarna på en folieklädd plåt och droppa smöret över.
3
Stek kalkonvingarna i 200°C varm ugn i ca 1½ timme.
4
Serveringstips! Servera kalkonvingarna med bakade potatishalvor och en tomatsallad.

Fler Recept

Recept

Kalkonklämma med krämig rotfruktssallad

Läs Mer
Recept

Dragon, citron- och vitlökssmör

Läs Mer
Recept

Club Sandwich à la Ingelsta

Läs Mer
Recept

Pressgurka

Läs Mer
Recept

Kalkonbröst med rostade rotfrukter och rödbetshummus

Läs Mer
Recept

Plommonfylld kalkonstek

Läs Mer
Recept

Carbonara med skogschampinjon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Hoisin- & körsbärsglaze

Läs Mer
Recept

Tagliatelle di Ingelsta med tomatsallad

Läs Mer
Recept

Biff à la Lindström på Ingelstavis

Läs Mer