Foodservice

Skogens kalkongratäng

Godaste gratängen med kantareller, grädde, timjan och soja. Ät med lingonsylt, enbär och pressad potatis. Lätt att laga!

(11st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

800 g
kalkonlårfiléstrimlor
1 msk
kinesisk soja
1 tsk
salt
1 tsk
svartpeppar
smör till stekning
200 g
kantareller
3 dl
grädde
2 msk
kycklingfond
1 dl
lingonsylt
1 tsk
timjan
4 st
enbär

Så gör du

1
Blanda strimlor med soja, salt och peppar.
2
Bryn strimlorna i en stekpanna, lägg dem i en smord ugnssäker form tillsammans med ansade kantareller.
3
Blanda grädde med fond, lingonsylt, timjan och krossade enbär. Häll det över köttet.
4
Grädda i 225 graders ugn ca 20 minuter.
5
Servera med pressad potatis och kokta grönsaker.

Fler Recept

Recept

Ingelstastuffing

Läs Mer
Recept

Kalkonsallad med kalkonpastrami, rostad färskpotatis, äpple och pepparrotskräm

Läs Mer
Recept

Jansson med kalkon

Läs Mer
Recept

Turkey chili med bröd och gräddfil

Läs Mer
Recept

Apelsinglaserade kalkonvingar

Läs Mer
Recept

Gräddädelostfylld tunnskivad kalkonfilé med hasselbackspotatis och blåbärssås

Läs Mer
Recept

Paj med kalkonbacon och Västerbottenost

Läs Mer
Recept

Strimlad kalkon med glutenfria tortillabröd och äppelyoghurt

Läs Mer
Recept

Hoisinglaze med sesam och ketchup

Läs Mer
Recept

Kalkonbolognese

Läs Mer