Foodservice

Somrig kalkonburgare i salladsblad

Detta recept är framtaget av Sofie Gudmundsson som kom trea i tävling Sveriges Mästerkock 2016. Kalkonburgaren har fått en liten twist med en härligt frasig panering.

(2st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 45 min

Ingredienser

Kalkonburgare
600 g
kalkonfärs
½ st
röd chili, hackad
1 st
lime, skal
2 st
vitlöksklyftor, pressade
2 tsk
koriander, hackad
½ tsk
paprikapulver
1 st
ägg
1 dl
vetemjöl
2 dl
pankoströbröd
Chiliaioli
1 dl
majonnäs
½ st
röd chili, hackad
1 st
vitlöksklyfta, pressad
salt och svartpeppar
Guacamole
2 st
mogna avokado
1 st
vitlöksklyfta, pressad
1 st
lime, skal och saft
1 dl
crème fraiche
1 st
citron, saft och skal
salt och svartpeppar
Tillbehör
8 st
stora isbergssalladsblad
8 st
tomatskivor
8 st
rödlöksringar

Så gör du

1
Blanda kalkonfärsen med röd chili, limeskal, vitlök, koriander, paprikapulver, salt och peppar. Forma 8 stycken tunna burgare av smeten.
2
Vispa upp ett ägg i en skål, häll upp vetemjöl i en annan skål och pankoströbröd i en tredje skål. Doppa burgarna först i vetemjöl sedan i det uppvispade ägget och till sist i pankoströbrödet.
3
Stek burgarna i rikligt med olja tills de är genomstekta. Låt burgarna vila på lite hushållspapper när de är färdigstekta.
4
Blanda majonnäs, röd chili och vitlök i en skål. Smaka av med salt och peppar.
5
Mosa avokadon slätt, blanda med crème fraiche, vitlök, citronskal och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
6
Servera burgaren i ett krispigt isbergssalladsblad tillsammans med tomat, rödlök, chiliaioli och guacamole.

Fler Recept

Recept

Kalkon- och rödcurrysoppa

Läs Mer
Recept

Club Sandwich à la Ingelsta

Läs Mer
Recept

Korv Mafioso med krämig gremolata-coleslaw

Läs Mer
Recept

Senap- och limemarinerad kalkonfilé

Läs Mer
Recept

Pressgurka

Läs Mer
Recept

Citrusrostad kalkon med gräddädelostsås & rostade primörer

Läs Mer
Recept

Whiskydoftande kalkongryta

Läs Mer
Recept

Saltimbocca på kalkonbröstschnitzel

Läs Mer
Recept

Whiskymarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Sparris- och gurksallad med krämig parmesandressing

Läs Mer