Restaurang & Storhushåll

Sparris- och gurksallad med krämig parmesandressing

Späda primörer möter en härlig sälta i den krämiga dressingen. Passar utmärkt till grillad kalkonbröstfilé.

(2st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 15 min

Ingredienser

Sallad
½ knippe
grön sparris
½ st
gurka
Parmesandressing
40 g
finriven parmesanost
2 msk
citronsaft
2 tsk
dijonsenap
1 st
vitlöksklyfta, finriven
2 msk
grädde
2 msk
olivolja
flingsalt
svartpeppar

Så gör du

1
Bryt av den hårda delen på stjälken av sparrisen. Skär sparrisen i tunna skivor på längden. Gör detsamma med gurkan. Det går enkelt med en vass kniv, mandolin eller osthyvel.
2
Rör samman alla ingredienser till dressingen och ringla över salladen.
3
Krydda med flingsalt och svartpeppar. Servera genast.

Fler Recept

Recept

Familjens godaste kalkonbolognese

Läs Mer
Recept

Kalkonstroganoff

Läs Mer
Recept

Saltrostade mandlar

Läs Mer
Recept

Dragonkalkon

Läs Mer
Recept

Kalkonrisotto

Läs Mer
Recept

Kalkonkalops

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare med karamelliserad lök

Läs Mer
Recept

Kalkonovanlår med smak av rosépeppar och dragon, på en macka med manchegokräm

Läs Mer
Recept

Kalkonsalamichips med dipp

Läs Mer
Recept

Kalkonspett med srirachaglaze och kokosdipp tillsammans med en smakrik nudelsallad

Läs Mer