Restaurang & Storhushåll

Sparris- och gurksallad med krämig parmesandressing

Späda primörer möter en härlig sälta i den krämiga dressingen. Passar utmärkt till grillad kalkonbröstfilé.

(2st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 15 min

Ingredienser

Sallad
½ knippe
grön sparris
½ st
gurka
Parmesandressing
40 g
finriven parmesanost
2 msk
citronsaft
2 tsk
dijonsenap
1 st
vitlöksklyfta, finriven
2 msk
grädde
2 msk
olivolja
flingsalt
svartpeppar

Så gör du

1
Bryt av den hårda delen på stjälken av sparrisen. Skär sparrisen i tunna skivor på längden. Gör detsamma med gurkan. Det går enkelt med en vass kniv, mandolin eller osthyvel.
2
Rör samman alla ingredienser till dressingen och ringla över salladen.
3
Krydda med flingsalt och svartpeppar. Servera genast.

Fler Recept

Recept

Kalkonlever i Madeirasås

Läs Mer
Recept

Honungsglaze

Läs Mer
Recept

Kalkonstroganoff

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med rabarberglaze och fänkålsslaw

Läs Mer
Recept

Vårrullar med krispig sesamsallad och kalkon i lime- & fisksåsmarinad

Läs Mer
Recept

Tranbärsmarinerat kalkonbröst med sötpotatismos

Läs Mer
Recept

Fyllda kalkonrullader med prosciutto och örter

Läs Mer
Recept

Citrusrostad kalkonbröstfilé med variation på broccoli

Läs Mer
Recept

Italienska kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Kalkonsalamichips med dipp

Läs Mer