Restaurang & Storhushåll

Spett med grillade grönsaker och äppeltzatziki

Med smak av äpple och rosmarin blir dessa läckra grillspett perfekta till de flesta tillfällen - lunch, picknick eller middag. Varför inte med en härlig potatissallad med sockerärtor och rädisor och en sval äppeltzatziki med persilja och vitlök.

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 60 min

Ingredienser

800 g
kalkonbröstfilé
Marinad:
2 dl
torr äppelcider
2 dl
äppelmust
1 dl
rapsolja
0,5 st
citron i skivor
svartpeppar
rosmarin och timjan efter tycke och smak
Färskpotatissallad:
600 g
färsk potatis (kokta och delade)
100 g
sockerärtor, i strimlor
1 knippe
rädisor, i klyftor
1 st
stjälkselleri, tunt skivad
40 g
machésallad
40 g
purjolök, i strimlor
10 st
oliver
färska örter
Cidervinegrette:
1 del
olja
1 del
torr äppelcider
svartpeppar
flingsalt
Äppeltzatziki:
4 dl
turkisk yoghurt
2 st
normalstora äpplen i strimlor
2 st
vitlöksklyftor
persilja
salt
peppar

Så gör du

1
Blanda samman marinaden och låt köttet marinera över natten.
2
Trä upp på spett, salta och grilla ca 10-15 minuter.
3
På grönsaksspettet väljer man själv vad man vill ha, exempelvis urkärnad gurka, äppelklyftor, paprika och lök. Krydda med favoritkryddan och grilla ca 3-5 minuter.
4
Arrangera grönsakerna till salladen på ett fat och rippla över dressingen- Låt stå en stund innan servering.
5
Servera kalkonspetten, grönsaksspetten, sallad och tzatziki tillsammans.

Fler Recept

Recept

Jordärtskockssoppa med rökt kalkon och timjan

Läs Mer
Recept

Dragonkalkon

Läs Mer
Recept

Kalkonlasagne med tomat, spenat och vitlök

Läs Mer
Recept

Kryddig äppel- och rosmarinsalsa

Läs Mer
Recept

Flygande Jacob med kalkon

Läs Mer
Recept

Flygande Jakob på indonesiskt vis

Läs Mer
Recept

Fyllda kalkonrullader med prosciutto och örter

Läs Mer
Recept

Plommonfylld kalkonstek

Läs Mer
Recept

Mustig kalkonfärssoppa

Läs Mer
Recept

Korv Mafioso med krämig gremolata-coleslaw

Läs Mer