Foodservice

Stuffing med hasselnötter och salvia

Läcker fyllning med nötter till helstekt kalkon!

(0st) Klicka för att ge betyg
12 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

350 g
schalottenlök, hackad
50 g
smör
1 tsk
strösocker
1 st
apelsin, rivet skal och saft
3 tsk
färsk salvia, hackad
85 g
rostade hasselnötter, hackade
140 g
brödsmulor av vitt bröd
1 krm
salt
1 krm
peppar
1 st
ägg, uppvispat
smör till stekning

Så gör du

1
Stek löken i smör tills den är mjuk och gyllenbrun.
2
Tillsätt socker, apelsinsaft och salvia, koka ihop till en simmig röra.
3
Tillsätt nötter, brödsmulor och rivet apelsinskal.
4
Krydda med salt och peppar.
5
Tillsätt ägget och rör ihop blandningen.
6
Gör ca 24 st bullar av smeten och stek i smör tills de är gyllenbruna.
7
Servera som tillbehör till den helstekta kalkonen.

Fler Recept

Recept

Mustig BBQ-sås

Läs Mer
Recept

Grillad fänkål med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Varm grönkålssallad med valnötter, tranbär och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Kalkonpiccata med färsk pasta

Läs Mer
Recept

Portvinsmarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Risonisallad med Brännare

Läs Mer
Recept

Wilmabörsar med ricotta, spenat och granatäpple

Läs Mer
Recept

Korvstroganoff

Läs Mer
Recept

Ingelstasylta med syltade kantareller

Läs Mer
Recept

Griljerad julskinka med pepparkaka

Läs Mer