Restaurang & Storhushåll

Stuffing med hasselnötter och salvia

Läcker fyllning med nötter till helstekt kalkon!

(1st) Klicka för att ge betyg
12 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

350 g
schalottenlök, hackad
50 g
smör
1 tsk
strösocker
1 st
apelsin, rivet skal och saft
3 tsk
färsk salvia, hackad
85 g
rostade hasselnötter, hackade
140 g
brödsmulor av vitt bröd
1 krm
salt
1 krm
peppar
1 st
ägg, uppvispat
smör till stekning

Så gör du

1
Stek löken i smör tills den är mjuk och gyllenbrun.
2
Tillsätt socker, apelsinsaft och salvia, koka ihop till en simmig röra.
3
Tillsätt nötter, brödsmulor och rivet apelsinskal.
4
Krydda med salt och peppar.
5
Tillsätt ägget och rör ihop blandningen.
6
Gör ca 24 st bullar av smeten och stek i smör tills de är gyllenbruna.
7
Servera som tillbehör till den helstekta kalkonen.

Fler Recept

Recept

Tortillapizza med kalkonpepparsalami, tomat och mozzarella

Läs Mer
Recept

Kalkonsallad med kalkonpastrami, rostad färskpotatis, äpple och pepparrotskräm

Läs Mer
Recept

Porterkalkon

Läs Mer
Recept

Paj med kalkonbacon och Västerbottenost

Läs Mer
Recept

Krispig sallad med blåmögeldressing, rostade rotfrukter och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Aprikos- och whiskeyglaze

Läs Mer
Recept

Jansson med kalkon

Läs Mer
Recept

Kalkon-laab med asiatisk müsli

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare med chipotleglaze & ananas- & jalapeñosalsa

Läs Mer
Recept

Kalkonrullader fyllda med färskost

Läs Mer