Foodservice

Sumakrostat kalkonbröst med fattoush

Fräscht, friskt och vårigt är tankarna man får av denna fantastiska meny! Tänk på att låta kalkonen vila ordentligt innan du skär upp den i tunna skivor. Tips: om du serverar kalkonköttet varmt kan man skära det i lite tjockare skivor, men serverar du det kallare är det godare om man skär det i tunna skivor.

(0st) Klicka för att ge betyg
6 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 120 min

Ingredienser

Sumakrostat kalkonbröst
1 kruka
mynta
1 krm
chiliflakes
1,5 tsk
sumak
2 st
vitlöksklyftor, rivna
1 tsk
spiskummin
1,5 tsk
salt
½ tsk
svartpeppar
1 st
citron, finrivet skal
2 msk
olivolja
ca 1,2 kg
färskt kalkonbröst med skinn
1 st
gul lök
Fattoush
1 huvud
romansallad eller annan krispig sallad
5 st
stora tomater
1 st
urkärnad gurka
1 st
röd paprika
1 st
gul paprika
3 st
salladslök
1 st
vitlöksklyfta
1 kruka
mynta (ca 1,5 dl grovhackad, hårt packad)
1 knippe
bladpersilja (ca 1,5 dl grovhackad, hårt packad)
1 knippe
koriander (ca 1,5 dl grovhackad, hårt packad)
1 msk
sumak
salt och svartpeppar
1 dl
olivolja
2 msk
citronsaft
1 st
citron, finrivet skal
1 msk
granatäpplesirap
3 st
Libabröd
olivolja
Till servering
150 g
Fetaost
2 dl
fet naturell yoghurt
1 msk
olivolja
1 nypa
salt

Så gör du

1
Värm ugnen till 150 grader.
2
Hacka myntan till kalkonen och blanda med kryddor, vitlök och finrivet citronskal samt olivolja. Skär snitt med en vass kniv utmed kalkonbröstet och massera sedan in kryddoljan över hela bröstet. Skär en lök i skivor och lägg i botten av en ugnsfast form. Placera kalkonen över och baka i mitten av ugnen tills köttet har en innertemperatur på +70°C. Ta ut kalkonbröstet och låt det vila ca 20 minuter.
3
Gör under tiden salladen. Börja med att skära sallad, tomat, gurka och paprika. Strimla vårlök fint och riv eller pressa vitlöken. Blanda noga i en stor skål med strimlade örter, sumak, salt och peppar. Slå slutligen på olivolja samt saft och skal från citron, granatäpplesirap och blanda noga.
4
Skär eller riv brödet i mindre bitar och stek dem gyllenbruna i olivolja. Vänd ner det varma brödet i salladen och servera genast tillsammans med skivad kalkon, smulad fetaost och yoghurt med olivolja och en nypa salt.

Fler Recept

Recept

Kalkonsouvlaki med tzatziki, och grekisk bondsallad

Läs Mer
Recept

Getostfyllda kalkonfärsbiffar med sötpotatis

Läs Mer
Recept

Ingelstastuffing

Läs Mer
Recept

Apelsin- och dragonbakat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Gulaschgryta

Läs Mer
Recept

Kalkon-laab med asiatisk müsli

Läs Mer
Recept

Sesampanerade kalkonvingar

Läs Mer
Recept

Söta och heta Kung Ingels-spett med kokos-couscous

Läs Mer
Recept

Dragon, citron- och vitlökssmör

Läs Mer
Recept

Tacchino tonnato

Läs Mer