Foodservice

Svartvinbärsmarinerat kalkonbröst

Helstekt kalkonbröst gör succé på din middagsbjudning! I detta recept smaksätter vi med svartvinbärssaft och enbär.

(32st) Klicka för att ge betyg
8 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 120 min

Ingredienser

Svartvinbärsmarinerat kalkonbröst
ca 2,2 kg
färskt kalkonbröst
2 dl
svartvinbärssaft, koncentrerad
½ dl
rapsolja
½ dl
kinesisk soja
6 st
krossade enbär
1 msk
torkad salvia
Sås
marinaden + stekskyn
3 msk
kycklingfond
4 dl
crème fraiche
salt och peppar

Så gör du

1
Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg kalkonbröstet i dubbla plastpåsar och häll över marinaden. Förslut väl och låt marinera i kyl över natten.
2
Sätt ugnen på 150°C. Ta ut det marinerade kalkonbröstet och lägg i en smord ugnsfast form. Spara marinaden till såsen.
3
Stek kalkonbröstet i ugn på 150°C tills innertemperaturen visar +65°C. Tag ur köttet från ugnen och låt köttet vila inlindat i aluminiumfolie tills temperaturen visar +70°C. Ös gärna kalkonbröstet några gånger under stektiden.
4
Koka upp marinad och steksky med buljong och crème fraiche, smaka av med salt och peppar. Späd eventuellt med lite vatten.
5
Skiva upp kalkonbröstet och servera tillsammans med goda tillbehör.

Fler Recept

Recept

Sydafrikansk Wilmaschnitzel

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare med orientalisk touch

Läs Mer
Recept

Senap- och limemarinerad kalkonfilé

Läs Mer
Recept

Kalkontårta med extrarökt kalkonbröst & färska fikon

Läs Mer
Recept

Kalkonklämma med krämig rotfruktssallad

Läs Mer
Recept

Kalkonrevbensspjäll

Läs Mer
Recept

Carbonara med skogschampinjon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Apelsinmarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Paj med kalkonbacon och Västerbottenost

Läs Mer
Recept

Kalkonkalops

Läs Mer