Foodservice

Svartvinbärsmarinerat kalkonbröst

Helstekt kalkonbröst gör succé på din middagsbjudning! I detta recept smaksätter vi med svartvinbärssaft och enbär.

(69st) Klicka för att ge betyg
8 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 120 min

Ingredienser

Svartvinbärsmarinerat kalkonbröst
ca 2,2 kg
färskt kalkonbröst
2 dl
svartvinbärssaft, koncentrerad
½ dl
rapsolja
½ dl
kinesisk soja
6 st
krossade enbär
1 msk
torkad salvia
Sås
marinaden + stekskyn
3 msk
kycklingfond
4 dl
crème fraiche
salt och peppar

Så gör du

1
Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg kalkonbröstet i dubbla plastpåsar och häll över marinaden. Förslut väl och låt marinera i kyl över natten.
2
Sätt ugnen på 150°C. Ta ut det marinerade kalkonbröstet och lägg i en smord ugnsfast form. Spara marinaden till såsen.
3
Stek kalkonbröstet i ugn på 150°C tills innertemperaturen visar +65°C. Tag ur köttet från ugnen och låt köttet vila inlindat i aluminiumfolie tills temperaturen visar +70°C. Ös gärna kalkonbröstet några gånger under stektiden.
4
Koka upp marinad och steksky med buljong och crème fraiche, smaka av med salt och peppar. Späd eventuellt med lite vatten.
5
Skiva upp kalkonbröstet och servera tillsammans med goda tillbehör.

Fler Recept

Recept

Kalkonkorv i Chicagostil

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Kalkonschnitzel med morotsquiona

Läs Mer
Recept

Sallad med rökt kalkonlår, päron och chèvre omlindade av honung- och rosmarindressing

Läs Mer
Recept

Stekt kalkonbröstfilé med avokadokeso och vit bönsallad

Läs Mer
Recept

Färskost- och ricottafylld kalkonbröstfilé

Läs Mer
Recept

Juligt kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Aprikosfylld tunnskivad kalkonfilé med färskostgremolata

Läs Mer
Recept

Somrig kalkonburgare i salladsblad

Läs Mer
Recept

Kalkonsallad med kalkonpastrami, rostad färskpotatis, äpple och pepparrotskräm

Läs Mer