Foodservice

Sydafrikansk Wilmaschnitzel

Curry, färskriven ingefära och en smaksäker relish med sötma och hetta tillsammans med Wilmaschnitzel, får oss att längta till Sydafrika. Servera gärna tillsammans med ris och en sallad.

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

600 g
Wilmaschnitzel, omarinerad
3 msk
olja
1 msk
curry
1 msk
ingefära, färsk riven
2 tsk
svartpeppar
Relish:
200 g
sockerärtor, strimlade
0,5 st
gul lök, skivad
1 msk
rapsolja
1 st
bifftomat, tärnad
1 st
vitlöksklyfta, pressad
0, 5 tsk
ingefära, färsk
1 tsk
honung
o,5 st
citron, riven skal
0,5 st
röd chilifrukt, hackad
1 msk
färska örter, hackade

Så gör du

1
Pensla schnitzlarna med kryddblandningen och låt marinera minst 1 timme.
2
Fräs lök och sockerärtor i olja på medelvärme några minuter.
3
Tillsätt tomat, vitlök, riven ingefära och honung.
4
Tillsätt citronskal och chili och låt sjuda ett par minuter.
5
Strö över örterna. Servera relishen varm eller kall som tillbehör.
6
Grilla eller stek Wilmaschnizlarna ca 6 minuter per sida.
7
Servera med ris, relish och en sallad.

Fler Recept

Recept

Portvinsmarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med rabarberglaze och fänkålsslaw

Läs Mer
Recept

Kalkonlever i Madeirasås

Läs Mer
Recept

Paj med kalkonbacon och Västerbottenost

Läs Mer
Recept

Turkey chili med bröd och gräddfil

Läs Mer
Recept

Kalkongryta med kalkonbacon och grönsaker

Läs Mer
Recept

Örtbakad kalkonfilé med rotselleripuré och inkokt kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Korvstroganoff

Läs Mer
Recept

Kalkonbröst med rostade rotfrukter och rödbetshummus

Läs Mer
Recept

Stekt kalkonbröstfilé med avokadokeso och vit bönsallad

Läs Mer