Foodservice

Sydafrikansk Wilmaschnitzel

Curry, färskriven ingefära och en smaksäker relish med sötma och hetta tillsammans med Wilmaschnitzel, får oss att längta till Sydafrika. Servera gärna tillsammans med ris och en sallad.

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

600 g
Wilmaschnitzel, omarinerad
3 msk
olja
1 msk
curry
1 msk
ingefära, färsk riven
2 tsk
svartpeppar
Relish:
200 g
sockerärtor, strimlade
0,5 st
gul lök, skivad
1 msk
rapsolja
1 st
bifftomat, tärnad
1 st
vitlöksklyfta, pressad
0, 5 tsk
ingefära, färsk
1 tsk
honung
o,5 st
citron, riven skal
0,5 st
röd chilifrukt, hackad
1 msk
färska örter, hackade

Så gör du

1
Pensla schnitzlarna med kryddblandningen och låt marinera minst 1 timme.
2
Fräs lök och sockerärtor i olja på medelvärme några minuter.
3
Tillsätt tomat, vitlök, riven ingefära och honung.
4
Tillsätt citronskal och chili och låt sjuda ett par minuter.
5
Strö över örterna. Servera relishen varm eller kall som tillbehör.
6
Grilla eller stek Wilmaschnizlarna ca 6 minuter per sida.
7
Servera med ris, relish och en sallad.

Fler Recept

Recept

Sardell, oliv- och kaprissmör

Läs Mer
Recept

Prästostbullar

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med gröna saker

Läs Mer
Recept

Fyllt kalkonbröst med Ajvar relishsås

Läs Mer
Recept

Mustig BBQ-sås

Läs Mer
Recept

Strimlad kalkon med glutenfria tortillabröd och äppelyoghurt

Läs Mer
Recept

Kalkontårta med extrarökt kalkonbröst & färska fikon

Läs Mer
Recept

Helgrillad kalkon med senap och vitlök

Läs Mer
Recept

Mustig kalkonfärssoppa

Läs Mer
Recept

Kalkonspett med srirachaglaze och kokosdipp tillsammans med en smakrik nudelsallad

Läs Mer