Foodservice

Tacchino tonnato

Italiensk klassiker i kalkonformat med sardell- och parmesanmajonnäs. Såväl kalkon som tonnato-sås kan förberedas dagen innan. Späd eventuellt såsen med mer vatten eller olivolja om den tjocknat under natten.

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 45 min

Ingredienser

ca 480 g
tunnskivad kalkonfilé
salt och svartpeppar
1 msk
smör
Tonnato-sås
1 burk
tonfisk i olja (200 g)
3 st
vitlöksklyftor, finhackade
7 st
sardellfiléer i olja, finhackade + ½ tsk olja från burken
1 dl
kapris, grovhackad
½ dl
olivolja
1,5 dl
majonnäs
3 msk
citronsaft
salt och svartpeppar
ca ½ dl
vatten, eventuellt mer
parmesan, finriven
25 g
ruccola
kaprisbär

Så gör du

1
Värm ugnen till 150 grader.
2
Lägg kalkonskivorna i en ugnsform eller på plåt med bakplåtspapper.
3
Smält smöret och pensla kalkonen med rikligt med smör. Krydda med salt och peppar och baka kalkonen i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills kalkonen har en innertemperatur på 70 grader.
4
Häll av oljan från tonfisken och fräs fisken med vitlök, sardeller och kapris i olivolja. Tillsätt olja från sardellerna, majonnäs och citronsaft och mixa såsen grovt. (Den ska fortfarande ha lite grova bitar i sig). Smaka av med salt och svartpeppar. Om såsen känns för tjock kan du späda den försiktigt med vatten.
5
Lägg ut kalkonskivorna på ett fat och ringla tonnato-såsen över. Toppa med riven parmesan, kaprisbär, ruccola och lite grovmalen svartpeppar.

Fler Recept

Recept

Bowl med hoisinkalkonkorv och sesamkål

Läs Mer
Recept

Rostad paprikasoppa med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Ingefärs- och honungsvingar

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon med citron- och sardellsmör, örtrisotto och grön sparris

Läs Mer
Recept

Tunnskivad kalkonfilé med saffransremoulad

Läs Mer
Recept

Citrusrostad kalkon med gräddädelostsås & rostade primörer

Läs Mer
Recept

Tagliatelle med plockad kalkon, brysselkål och brödsmul

Läs Mer
Recept

Marias Tortillalasagne

Läs Mer
Recept

Italienska kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Portvinsmarinerat kalkonbröst

Läs Mer