Restaurang & Storhushåll

Tacchino tonnato

Italiensk klassiker i kalkonformat med sardell- och parmesanmajonnäs. Såväl kalkon som tonnato-sås kan förberedas dagen innan. Späd eventuellt såsen med mer vatten eller olivolja om den tjocknat under natten.

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 45 min

Ingredienser

ca 480 g
tunnskivad kalkonfilé
salt och svartpeppar
1 msk
smör
Tonnato-sås
1 burk
tonfisk i olja (200 g)
3 st
vitlöksklyftor, finhackade
7 st
sardellfiléer i olja, finhackade + ½ tsk olja från burken
1 dl
kapris, grovhackad
½ dl
olivolja
1,5 dl
majonnäs
3 msk
citronsaft
salt och svartpeppar
ca ½ dl
vatten, eventuellt mer
parmesan, finriven
25 g
ruccola
kaprisbär

Så gör du

1
Värm ugnen till 150 grader.
2
Lägg kalkonskivorna i en ugnsform eller på plåt med bakplåtspapper.
3
Smält smöret och pensla kalkonen med rikligt med smör. Krydda med salt och peppar och baka kalkonen i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills kalkonen har en innertemperatur på 70 grader.
4
Häll av oljan från tonfisken och fräs fisken med vitlök, sardeller och kapris i olivolja. Tillsätt olja från sardellerna, majonnäs och citronsaft och mixa såsen grovt. (Den ska fortfarande ha lite grova bitar i sig). Smaka av med salt och svartpeppar. Om såsen känns för tjock kan du späda den försiktigt med vatten.
5
Lägg ut kalkonskivorna på ett fat och ringla tonnato-såsen över. Toppa med riven parmesan, kaprisbär, ruccola och lite grovmalen svartpeppar.

Fler Recept

Recept

Strimlad kalkon med glutenfria tortillabröd och äppelyoghurt

Läs Mer
Recept

Kryddiga kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med päron och rosmarin

Läs Mer
Recept

Äpplefylld Wilmaschnitzel

Läs Mer
Recept

Kalkonstek med honung och vitlök

Läs Mer
Recept

Familjens godaste kalkonbolognese

Läs Mer
Recept

Rostad parmesan- & örtpotatis

Läs Mer
Recept

Hoisin- & körsbärsglaze

Läs Mer
Recept

Ingelstastuffing

Läs Mer
Recept

Kalkonfärs med grönsaker och kikärtspasta

Läs Mer