Foodservice

Tacogratäng med kalkonfärs

Istället för vanliga tacos kan ni servera denna goda gratäng. Allt det goda i en och samma form!

(10st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

500 g
kalkonfärs
smör eller olja till stekning
1 påse
tacokrydda (40 g)
0,5 dl
vatten
0,5 st
rödlök
1 st
röd paprika
1 burk
majskorn
4 dl
lätt crème fraiche
1 burk
Philadelphiaost
1 dl
riven ost
tortillachips

Så gör du

1
Sätt ugnen på 200 °C.
2
Bryn färsen i en stekpanna och tillsätt kryddor och vatten. Låt puttra ca 5 minuter.
3
Lägg över färsen i en smord ugnsfast form.
4
Skala löken, skär lök och paprika i strimlor. Lägg lök, paprika och majs ovanpå färsen.
5
Blanda ihop crème fraiche och Philadelphiaost, bred krämen över färs och grönsaker.
6
Strö över riven ost och låt gratängen gratineras i 15 minuter.
7
Ta ut formen och stick i tortillachips.
8
Servera med en fräsch grönsallad och eventuellt tacosås/tomatsalsa.

Fler Recept

Recept

Kalkontårta med extrarökt kalkonbröst & färska fikon

Läs Mer
Recept

Pulled kalkon med coleslaw och syrad rödlök

Läs Mer
Recept

Marias Tortillalasagne

Läs Mer
Recept

Sauterad kalkonlever

Läs Mer
Recept

Kung Ingels parisare med tomatsalsa

Läs Mer
Recept

Kalkonstek med honung och vitlök

Läs Mer
Recept

Korvstroganoff

Läs Mer
Recept

Kalkon- och rödcurrysoppa

Läs Mer
Recept

Juligt kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Kalkonspett med srirachaglaze och kokosdipp tillsammans med en smakrik nudelsallad

Läs Mer