Restaurang & Storhushåll

Tacos med grillad kalkonbröstschnitzel

Glöm trista tacos! Här svänger vi runt strimlad kalkonbröstschnitzel med ett smakrikt smör och toppar med våra klassiska tillbehör.

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 20 min

Ingredienser

ca 600 g
kalkonbröstschnitzel
neutral olja
salt och svartpeppar
Kryddsmör
40 g
rumstempererat smör
2 st
citrongrässtjälkar
2 st
stora vitlöksklyftor
½ tsk
svartpeppar
½ st
lime, finrivet skal & saften
salt och svartpeppar
Till servering
tortillabröd
sallad
färsk koriander
salsa
gräddfil
strimlad chili
strimlad salladslök

Så gör du

1
Börja med att göra smöret som du ska smaksätta det grillade köttet med. Stöt till citrongräset med handtaget på kniven så citrongräset krossas och saft och olja lättare ger ifrån sig smak. Strimla citrongräset fint och blanda med smör, riven vitlök, salt och peppar samt saft och rivet skal från limen. Du behöver inte mixa smöret, det går lika bra att bara röra ihop det.
2
Gnid in schnitzlarna med neutral olja, krydda med salt och peppar och grilla sedan över direkt värme (alltså direkt över glöden) i 2-3 minuter på varje sida. Strimla det varma köttet fint lägg i en skål tillsammans med citrongräs-smöret. Sväng runt allt så att smöret smälter runt köttet.
3
Värm tortillabröd och toppa med sallad, koriander, valfri salsa, lite gräddfil, chili, salladslök och rikligt av köttet.

Fler Recept

Recept

Kalkon- och rödcurrysoppa

Läs Mer
Recept

Turkeynuggets med raita

Läs Mer
Recept

Italiensk kalkonbröstfilé

Läs Mer
Recept

Honungsglaze

Läs Mer
Recept

Ingefärs- och honungsvingar

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med zucchini, bönsalsa och rostade pinjenötter

Läs Mer
Recept

Mac'n cheese med Kung Ingels

Läs Mer
Recept

Köttfärssås på kalkon

Läs Mer
Recept

Orientalisk korvgryta

Läs Mer
Recept

Kalkonschnitzel med morotsquiona

Läs Mer