Foodservice

Tagliatelle med plockad kalkon, brysselkål och brödsmul

Perfekt att tillaga på överblivet kalkonkött från kalkonmiddagen! Ett tips är att göra en rejäl sats av brödsmulet som på italienska kallas pangrattato. Det är perfekt att ha i en glasburk i skafferiet och toppa allt från sallader, soppor och pasta med.

(1st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 25 min

Ingredienser

Brödsmul
2 skivor
ljust surdegsbröd, dygnsgammalt
1 st
vitlöksklyfta
½ dl
färska örter, t.ex. persilja, basilika, oregano
salt och peppar
Tagliatelle med plockad kalkon
500 g
tagliatelle
250 g
färsk brysselkål
1 st
stor gul lök
2 st
vitlöksklyftor
300 g
plockat kalkonkött (från en helstekt kakon)
salt & peppar
Till servering
finriven parmesanost
hackade hasselnötter
finrivet citronskal

Så gör du

1
Brödsmul; Riv eller hacka brödet i små bitar. Fräs brödsmulorna i olivolja tillsammans med en krossad vitlöksklyfta tills det är gyllenbrunt, vänd ner finhackade örter och krydda med salt och nymalen svartpeppar. Låt kallna.
2
Tagliatelle med plockad kalkon; Koka tagliatellen i rikligt med saltat vatten tills al dente.
3
Rensa brysselkålen och skär den i kvartar. Strimla lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med rikligt med olivolja och fräs lök, vitlök och brysselkål tills löken är mjuk och brysselkålen al dente.
4
Tillsätt kalkonköttet och fortsätt fräsa några minuter. Tillsätt någon deciliter av pastavattnet till stekpannan och låt koka in så det blir lite simmigt. Krydda med salt och peppar.
5
Häll av pastan och sväng runt med kalkonfräset tillsammans med rikligt med riven ost, hackade hasselnötter och rivet citronskal. Toppa med brödsmulet och servera genast tillsammans med mer riven ost.

Fler Recept

Recept

Kryddiga kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Kalkonschnitzel med morotsquiona

Läs Mer
Recept

Orientalisk korvgryta

Läs Mer
Recept

Getostfyllda kalkonfärsbiffar med sötpotatis

Läs Mer
Recept

Örtbakad kalkonfilé med rotselleripuré och inkokt kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Kålpudding med kalkonfärs

Läs Mer
Recept

Citrusrostad kalkon med gräddädelostsås & rostade primörer

Läs Mer
Recept

Chèvreyoghurt

Läs Mer
Recept

Röd coleslaw

Läs Mer
Recept

Pulled turkey

Läs Mer