Foodservice

Tandoorifilé med saffransris

Kalkon på indiskt vis. Gör en klassisk tandooripasta och grilla/stek kalkonen tillsammans med saffran. Servera med ett saffransris och yoghurt med mynta.

(3st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

2 st
kalkonfiléer
4 msk
tandoori currypasta
1 dl
naturell yoghurt
1 st
vitlöksklyfta
Saffransris:
2-3 dl
jasminris
2 st
stjärnanis
3 st
kardemummakapslar
2 st
lagerblad
2 st
kryddnejlikor
0,5 g
saffran

Så gör du

1
Blanda currypasta med yoghurt och pressad vitlök.
2
Lägg ned kalkonfiléerna, täck skålen och låt stå kallt minst 2 timmar, eller helst ett dygn.
3
Sätt ugnen på 250 grader.
4
Skölj riset i varmt vatten. Koka enligt förpackningen tillsammans med kryddorna och saffran.
5
Grilla/stek filéerna ca 25-30 minuter, eller tills innertemperaturen visar 63 grader.
6
Skiva och servera tillsammans med riset, och eventuellt en gurksallad med yoghurt och mynta.

Fler Recept

Recept

Minitubs med kryddiga kalkonstrimlor

Läs Mer
Recept

Caesarsallad med kalkon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Tunnskivad kalkonfilé med saffransremoulad

Läs Mer
Recept

Kalkonlevermousse

Läs Mer
Recept

Kalkonstroganoff

Läs Mer
Recept

Marias Tortillalasagne

Läs Mer
Recept

Getostfyllda kalkonfärsbiffar med sötpotatis

Läs Mer
Recept

Citrusrostad kalkonbröstfilé med variation på broccoli

Läs Mer
Recept

Fyllt kalkonbröst med Ajvar relishsås

Läs Mer
Recept

Tacos med kalkon och guacamole

Läs Mer