Foodservice

Tandoorigryta med ris och naanbröd

En kalkongryta med härlig hetta smakar bra i höstrusket.

(17st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 60 min

Ingredienser

Tandoorigryta
800 g
kalkongrytbitar eller strimlad kalkonlårfilé
1 msk
tandoorikrydda
2 msk
paprikapulver
1 tsk
svartpeppar
½ tsk
salt
2 st
röd paprika
1 st
gul lök
2 st
morötter
3 msk
rapsolja
3 dl
kycklingbuljong
½ dl
sweetchilisås
2 dl
turkisk yoghurt
salt
Tillbehör
kokt ris
naanbröd

Så gör du

1
Blanda köttet med kryddorna och låt marinera under tiden grönsakerna förbereds.
2
Strimla paprika, lök och morot i tunna strimlor.
3
Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn kött och grönsaker, lite i taget. Lägg över i en gryta när det fått fin färg. Tillsätt buljong och låt koka i 30 minuter.
4
Häll i sweetchilisås och yoghurt. Låt koka upp och smaka av med salt
5
Servera grytan med nykokt ris och ljumna naanbröd.

Fler Recept

Recept

Sardell, oliv- och kaprissmör

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon på klassiskt vis

Läs Mer
Recept

Risonisallad med Brännare

Läs Mer
Recept

Senap- och limemarinerad kalkonfilé

Läs Mer
Recept

Varm grönkålssallad med valnötter, tranbär och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Kalkongryta med kalkonbacon och grönsaker

Läs Mer
Recept

Fikon- & valnötsfylld kalkon

Läs Mer
Recept

Chèvreyoghurt

Läs Mer
Recept

Mischa Billings recept på ”Turkish Turkey”

Läs Mer
Recept

Wilmabörsar med ricotta, spenat och granatäpple

Läs Mer