Foodservice

Tandoorigryta med ris och naanbröd

En kalkongryta med härlig hetta smakar bra i höstrusket.

(32st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 60 min

Ingredienser

Tandoorigryta
800 g
kalkongrytbitar eller strimlad kalkonlårfilé
1 msk
tandoorikrydda
2 msk
paprikapulver
1 tsk
svartpeppar
½ tsk
salt
2 st
röd paprika
1 st
gul lök
2 st
morötter
3 msk
rapsolja
3 dl
kycklingbuljong
½ dl
sweetchilisås
2 dl
turkisk yoghurt
salt
Tillbehör
kokt ris
naanbröd

Så gör du

1
Blanda köttet med kryddorna och låt marinera under tiden grönsakerna förbereds.
2
Strimla paprika, lök och morot i tunna strimlor.
3
Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn kött och grönsaker, lite i taget. Lägg över i en gryta när det fått fin färg. Tillsätt buljong och låt koka i 30 minuter.
4
Häll i sweetchilisås och yoghurt. Låt koka upp och smaka av med salt
5
Servera grytan med nykokt ris och ljumna naanbröd.

Fler Recept

Recept

Italiensk kalkonbröstfilé

Läs Mer
Recept

Flygande Jacob med kalkon

Läs Mer
Recept

Risonisallad med Brännare

Läs Mer
Recept

Saltrostade mandlar

Läs Mer
Recept

Örtbakad kalkonfilé med rotselleripuré och inkokt kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Frästa kalkonstrimlor i pitabröd

Läs Mer
Recept

Kalkongryta med Ingelsta Knakare

Läs Mer
Recept

Kalkonlevermousse

Läs Mer
Recept

Kalkonbolognese

Läs Mer
Recept

Fylld kalkonschnitzel med lättpicklad höstsallad

Läs Mer