Restaurang & Storhushåll

Tandoorigryta med ris och naanbröd

En kalkongryta med härlig hetta smakar bra i höstrusket.

(41st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 60 min

Ingredienser

Tandoorigryta
800 g
kalkongrytbitar eller strimlad kalkonlårfilé
1 msk
tandoorikrydda
2 msk
paprikapulver
1 tsk
svartpeppar
½ tsk
salt
2 st
röd paprika
1 st
gul lök
2 st
morötter
3 msk
rapsolja
3 dl
kycklingbuljong
½ dl
sweetchilisås
2 dl
turkisk yoghurt
salt
Tillbehör
kokt ris
naanbröd

Så gör du

1
Blanda köttet med kryddorna och låt marinera under tiden grönsakerna förbereds.
2
Strimla paprika, lök och morot i tunna strimlor.
3
Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn kött och grönsaker, lite i taget. Lägg över i en gryta när det fått fin färg. Tillsätt buljong och låt koka i 30 minuter.
4
Häll i sweetchilisås och yoghurt. Låt koka upp och smaka av med salt
5
Servera grytan med nykokt ris och ljumna naanbröd.

Fler Recept

Recept

Kalkonlasagne med tomat, spenat och vitlök

Läs Mer
Recept

Ingefärs- och honungsvingar

Läs Mer
Recept

Tagliatelle med plockad kalkon, brysselkål och brödsmul

Läs Mer
Recept

Irländsk kalkonstuffing

Läs Mer
Recept

Saltimbocca på kalkonbröstschnitzel

Läs Mer
Recept

Kryddiga kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Nötpanerat Kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Färskost- och ricottafylld kalkonbröstfilé

Läs Mer
Recept

Sumakrostat kalkonbröst med fattoush

Läs Mer
Recept

Kalkonspett med srirachaglaze och kokosdipp tillsammans med en smakrik nudelsallad

Läs Mer