Foodservice

Thanksgiving Shepherd's pie

Kalkonkött från stora kalkonmiddagen blandas med överbliven sås och brysselkål och toppas med ett ljuvligt stomp. Resultatet blir en fantastisk Shepherd's pie som definitivt flyttar resterna från tråk-hörnan!

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 25 min

Ingredienser

500 g
plockat kalkonkött (från en helstekt kalkon)
4 dl
god gräddsås
500 g
brysselkål
800 g
sötpotatis-stomp
2 st
äggulor
50 g
riven cheddar, lagrad prästost eller liknande
+ extra ost att riva över

Så gör du

1
Värm ugnen till 200°C.
2
Rör ner äggulor och riven ost i stompet.
3
Vänd runt kalkonkött och brysselkål i lätt uppvärmd sås. Lägg blandningen i botten av en ugnsform.
4
Toppa med stompet och avsluta med att riva lite mer ost på toppen.
5
Gratinera i mitten av ugnen tills ytan fått fin gyllenbrun färg. Servera genast.
6
Serveringstips! Har du tranbärssås över passar den utmärkt till vår Thanksgivingvariant av Shepherd's pie!

Fler Recept

Recept

Lätt sallad med kallrökt kalkon, syltade tomater och konärtskocksmousse

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Stekt kalkonbröstfilé med avokadokeso och vit bönsallad

Läs Mer
Recept

Kalkonbröst med rostade rotfrukter och rödbetshummus

Läs Mer
Recept

Dubbelmarinerad kalkonbröstfilé med pommes Anna och vitlöksslungade haricot verts

Läs Mer
Recept

Risonisallad med Brännare

Läs Mer
Recept

Frästa kalkonstrimlor i pitabröd

Läs Mer
Recept

Kalkonstek med honung och vitlök

Läs Mer
Recept

Fikon- & valnötsfylld kalkon

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar med rosmarin och apelsin

Läs Mer