Restaurang & Storhushåll

Thanksgiving Shepherd's pie

Kalkonkött från stora kalkonmiddagen blandas med överbliven sås och brysselkål och toppas med ett ljuvligt stomp. Resultatet blir en fantastisk Shepherd's pie som definitivt flyttar resterna från tråk-hörnan!

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 25 min

Ingredienser

500 g
plockat kalkonkött (från en helstekt kalkon)
4 dl
god gräddsås
500 g
brysselkål
800 g
sötpotatis-stomp
2 st
äggulor
50 g
riven cheddar, lagrad prästost eller liknande
+ extra ost att riva över

Så gör du

1
Värm ugnen till 200°C.
2
Rör ner äggulor och riven ost i stompet.
3
Vänd runt kalkonkött och brysselkål i lätt uppvärmd sås. Lägg blandningen i botten av en ugnsform.
4
Toppa med stompet och avsluta med att riva lite mer ost på toppen.
5
Gratinera i mitten av ugnen tills ytan fått fin gyllenbrun färg. Servera genast.
6
Serveringstips! Har du tranbärssås över passar den utmärkt till vår Thanksgivingvariant av Shepherd's pie!

Fler Recept

Recept

Sallad med rökt kalkonlår, päron och chèvre omlindade av honung- och rosmarindressing

Läs Mer
Recept

Kalkon-laab med asiatisk müsli

Läs Mer
Recept

Wilmabörsar med ricotta, spenat och granatäpple

Läs Mer
Recept

Stekt kalkonbröstfilé med avokadokeso och vit bönsallad

Läs Mer
Recept

Carbonara med skogschampinjon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Kalkonbaconsmör med lök

Läs Mer
Recept

Thanksgiving middag à la Ingelsta Kalkon

Läs Mer
Recept

Svartvinbärsmarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Fyllt kalkonbröst med Ajvar relishsås

Läs Mer
Recept

Portvinsmarinerat kalkonbröst

Läs Mer