Restaurang & Storhushåll

Turkey chili med bröd och gräddfil

En turkey chili ska man inte stressa med, den är värd att vänta på!

(5st) Klicka för att ge betyg
5 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 240 min

Ingredienser

1 st
kalkonovanlår utan ben
2 st
röda lökar
½ st
vitlök
100 g
kalkonbacon
smör och olja
2 msk
spiskummin
2 msk
paprikapulver
1 msk
svartpeppar, grovmalen
cayennepeppar, efter smak
salt, efter smak
33 cl
öl, gärna av sorten ipa
1 msk
mörk sirap
1 tsk
ättika
Tillbehör:
vitt bröd
gräddfil

Så gör du

1
Tärna kalkonlåret i ca 3x3cm stora bitar. Hacka lök och vitlök. Strimla kalkonbaconet. Fräs i lite smör och olja.
2
Tillsätt kryddorna och låt de fräsa med en stund innan du tillsätter ölen.
3
Låt småkoka i ca 4 timmar med lock. Är där mycket vätska kvar i slutet av koktiden, låt locket vara av de sista 30 minuterna.
4
Smaka av med sirap, ättika och salt.
5
Servera chilin med vitt bröd, gräddfil och en god sallad.

Fler Recept

Recept

Äpplefylld Wilmaschnitzel

Läs Mer
Recept

Kalkonfilé med Ingelstabacon och pesto

Läs Mer
Recept

Hoisinglaze med sesam och ketchup

Läs Mer
Recept

Kalkonlasagne

Läs Mer
Recept

Risonisallad med Brännare

Läs Mer
Recept

Honungsglaze

Läs Mer
Recept

Gräddädelostfylld tunnskivad kalkonfilé med hasselbackspotatis och blåbärssås

Läs Mer
Recept

Rostad paprikasoppa med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Lätt sallad med kallrökt kalkon, syltade tomater och konärtskocksmousse

Läs Mer
Recept

Kalkonlever i Madeirasås

Läs Mer