Foodservice

Turkey chili med bröd och gräddfil

En turkey chili ska man inte stressa med, den är värd att vänta på!

(0st) Klicka för att ge betyg
5 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 240 min

Ingredienser

1 st
kalkonovanlår utan ben
2 st
röda lökar
½ st
vitlök
100 g
kalkonbacon
smör och olja
2 msk
spiskummin
2 msk
paprikapulver
1 msk
svartpeppar, grovmalen
cayennepeppar, efter smak
salt, efter smak
33 cl
öl, gärna av sorten ipa
1 msk
mörk sirap
1 tsk
ättika
Tillbehör:
vitt bröd
gräddfil

Så gör du

1
Tärna kalkonlåret i ca 3x3cm stora bitar. Hacka lök och vitlök. Strimla kalkonbaconet. Fräs i lite smör och olja.
2
Tillsätt kryddorna och låt de fräsa med en stund innan du tillsätter ölen.
3
Låt småkoka i ca 4 timmar med lock. Är där mycket vätska kvar i slutet av koktiden, låt locket vara av de sista 30 minuterna.
4
Smaka av med sirap, ättika och salt.
5
Servera chilin med vitt bröd, gräddfil och en god sallad.

Fler Recept

Recept

Wilmabörsar med ricotta, spenat och granatäpple

Läs Mer
Recept

Gulaschgryta

Läs Mer
Recept

Kung Ingels parisare med tomatsalsa

Läs Mer
Recept

Sardell, oliv- och kaprissmör

Läs Mer
Recept

Mustig BBQ-sås

Läs Mer
Recept

Kentucky Turkey

Läs Mer
Recept

Kalkonbourguignon med skogschampinjoner, savojkål och smörstekt rödlök

Läs Mer
Recept

Pressgurka

Läs Mer
Recept

Kalkonkorv i Chicagostil

Läs Mer
Recept

Kalkongryta med Ingelsta Knakare

Läs Mer