Restaurang & Storhushåll

Turkeynuggets med raita

Lyxnuggets som faller både stor som liten i smaken. Den saftiga kalkonbröstschnitzeln blir härligt frasig med müslipanering.

(7st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

Turkeynuggets
800 g
kalkonbröstschnitzel
3 dl
müsli
3 tsk
spiskummin
3 tsk
chilipulver
1½ tsk
salt
2 st
ägg
½ dl
olja
Raita
½ st
gurka
½ st
morot
½ st
rödlök
1 st
tomat
2,5 dl
matlagningsyoghurt
2 krm
spiskummin
2 krm
paprikapulver
1 msk
koriander
salt och svartpeppar

Så gör du

1
Skär schnitzlarna i fyra bitar per schnitzel.
2
Mixa müslin så att den blir lite mer finfördelad. Blanda i spiskummin, chilipulver och salt. Lägg blandningen på en tallrik. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Doppa schnitzelbitarna först i ägget och vänd dem sedan i müsliblandningen.
3
Stek bitarna i olja i en stekpanna, ca 4 minuter/sida, tills bitarna är genomstekta.
4
Skär gurkan och moroten i fina tärningar. Finhackad rödlöken. Dela tomaterna och ta bort kärnhusen, hacka tomatköttet fint.
5
Blanda grönsakerna med yoghurten och smaksätt med spiskummin, paprikapulver, koriander, salt och peppar.
6
Servera raitan till nystekta turkeynuggets och kokt ris.

Fler Recept

Recept

Lätt sallad med kallrökt kalkon, syltade tomater och konärtskocksmousse

Läs Mer
Recept

Tagliatelle di Ingelsta med tomatsallad

Läs Mer
Recept

Thanksgiving middag à la Ingelsta Kalkon

Läs Mer
Recept

Smörrebröd med kalkon, remoulad, saltgurka & rostad lök

Läs Mer
Recept

Porterkalkon

Läs Mer
Recept

Wilmabörsar med ricotta, spenat och granatäpple

Läs Mer
Recept

Krämig indisk kalkoncurry med kokos och vindaloo

Läs Mer
Recept

Sallad med rökt kalkonlår, päron och chèvre omlindade av honung- och rosmarindressing

Läs Mer
Recept

Svartvinbärsmarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med citrus, pinjenötter och brödstuffing

Läs Mer