Restaurang & Storhushåll

Ugnspannkaka med kalkonbacon och rostade rotfrukter

Vardagsräddaren Nr1 - här med kalkonbacon! Den heta plåten att du får en fluffig och härlig ugnspannkaka och de rostade rotfrukterna gör rätten lite matigare.

(1st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 45 min

Ingredienser

4,5 dl
vetemjöl
½ tsk
bakpulver
1 1/3 tsk
salt
9 dl
mjölk
6 st
ägg
200 g
rödbetor
200 g
morot
salt
rapsolja
100 g
kalkonbacon
1 msk
smör
Till servering
lingonsylt

Så gör du

1
Förbered gärna pannkaksmeten i god tid, med fördel redan på morgonen. Vispa samman mjöl, bakpulver och salt med ca hälften av mjölken tills du har en slät smet. Tillsätt äggen och resten av mjölken och vispa samman.
2
Värm ugnen till 225 grader.
3
Skala rotfrukterna och skär dem i tunna stavar/klyftor och lägg dem på plåt med hög kant. Ringla rapsolja över och sväng runt allt tillsammans med salt. Rosta i mitten av ugnen tills rotfrukterna är mjuka.
4
Strimla kalkonbaconet och fördela över den heta plåten. Låt fräsa några minuter i mitten av ugnen. Lägg på en klick smör på den heta plåten och blanda allt så att smöret fördelas över hela plåten.
5
Häll på pannkaksmeten (enklast när plåten fortfarande står kvar i ugnen). Låt grädda i ca 25-30 minuter eller tills pannkakan fluffat upp ordentligt och fått fin färg. Servera genast med lingonsylt och en god sallad.

Fler Recept

Recept

Frästa kalkonstrimlor i pitabröd

Läs Mer
Recept

Pressgurka

Läs Mer
Recept

Kalkonkorv i Chicagostil

Läs Mer
Recept

Medelhavsinspirerad kalkongryta

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med zucchini, bönsalsa och rostade pinjenötter

Läs Mer
Recept

Kalkonlever i Madeirasås

Läs Mer
Recept

Panzanella med gremoladressing och grillad kalkonkorv

Läs Mer
Recept

Sauterad kalkonlever

Läs Mer
Recept

Flygande Jacob med kalkon

Läs Mer
Recept

Somrig kalkonburgare i salladsblad

Läs Mer