Restaurang & Storhushåll

Ugnsstekt kalkonbröst med grön dinkelsallad

Det milda kalkonbröstet smakar alldeles utmärkt tillsammans med den krispiga dinkelsalladen. En örtig dressing med färska kryddor och vitlök lyfter hela rätten till nya höjder!

(28st) Klicka för att ge betyg
6 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 60 min

Ingredienser

Ugnsstekt kalkonbröst
1,2 kg
kalkonbröst
rapsolja
salt & svartpeppar
Dinkelsallad
6 portioner
dinkelkorn eller matvete, kokt enligt anvisning på förpackning.
1 st
broccolihuvud
150 g
sockerärtor
200 g
frysta sojabönor
100 g
färsk bladspenat
Dressing
1 st
vitlöksklyfta
1 kruka
persilja
1 kruka
basilika
6 tsk
olivolja
1 st
citron
½ dl
vatten
salt & svartpeppar

Så gör du

1
Gnid in kalkonbröstet med rapsolja, salt och peppar. Stek i ugnen på 200°C tills bröstet har en innertemperatur på +65°C. Tag ut och vira in i aluminiumfolie och låt bröstet vila tills det når en innertemperatur på +70°C.
2
Dressing; Mixa vitlök, örter, olivolja, citronsaft och vatten. Smaka av med salt och peppar.
3
Sallad; skär broccolin i buketter. Förväll broccoli och sockerärtor 2 minuter i saltat vatten. Lägg ner de frysta sojabönorna en stund på slutet så att de tinar.
4
Blanda de förvällda grönsakerna med de kokta dinkelkornen (eller matveten) och dressingen. Blanda sedan ner spenaten.
5
Servera den gröna dinkelsalladen till den ugnsstekta kalkonen.

Fler Recept

Recept

Minitubs med kryddiga kalkonstrimlor

Läs Mer
Recept

Marias Tortillalasagne

Läs Mer
Recept

Tortillapizza med kalkonpepparsalami, tomat och mozzarella

Läs Mer
Recept

Kalkonfärsbiffar med pinjenötter och ädelost

Läs Mer
Recept

Krispig sallad med blåmögeldressing, rostade rotfrukter och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Kalkonlevermousse

Läs Mer
Recept

Senapsgriljerad julskinka av kalkon

Läs Mer
Recept

Kalkongryta med kokos, lime och ingefära

Läs Mer
Recept

Kalkongryta med kalkonbacon och grönsaker

Läs Mer
Recept

Kalkon-laab med asiatisk müsli

Läs Mer