Foodservice

Ugnsstekt Kung Ingels med fetaost och oliver

En vardagsklassiker uppdaterad med smaker från medelhavet.

(9st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

500 g
Kung Ingels
2 st
rödlökar
8 st
soltorkade tomater i olja
400 g
krossade tomater
2 msk
tomatpuré
2 st
vitlöksklyftor, pressade
1 tsk
rosmarin
1 tsk
svartpeppar
1 dl
svarta oliver, t.ex. Kalamata
100 g
fetaost
Till servering
pressad potatis
broccoli

Så gör du

1
Sätt ugnen på 200°C. Tag av skinnet på Kung Ingelskorven. Skär korven i skivor, men inte helt igenom. Lägg korven i en ugnsform.
2
Skala rödlöken och skär i tunna klyftor. Fördela löken mellan korvskivorna, lägg det som blir över i formen.
3
Strimla de soltorkade tomaterna och blanda med krossade tomater, tomatpuré, vitlök och kryddor. Häll såsen runt om korven och lägg i oliverna. Smula fetaosten över korven.
4
Grädda i ugn i ca 20 minuter.

Fler Recept

Recept

Rostad paprikasoppa med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Kalkonlevermousse

Läs Mer
Recept

Aprikosfylld tunnskivad kalkonfilé med färskostgremolata

Läs Mer
Recept

Club Sandwich à la Ingelsta

Läs Mer
Recept

Ingefärs- och honungsvingar

Läs Mer
Recept

Kalkonpaj med kantareller, zucchini och gruyèreost

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare med orientalisk touch

Läs Mer
Recept

Grillad sparris med Ingelstabacon

Läs Mer
Recept

Tacogratäng med kalkonfärs

Läs Mer
Recept

Kalkonbröst med rostade rotfrukter och rödbetshummus

Läs Mer