Foodservice

Ugnsstekt Kung Ingels med fetaost och oliver

En vardagsklassiker uppdaterad med smaker från medelhavet.

(8st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

500 g
Kung Ingels
2 st
rödlökar
8 st
soltorkade tomater i olja
400 g
krossade tomater
2 msk
tomatpuré
2 st
vitlöksklyftor, pressade
1 tsk
rosmarin
1 tsk
svartpeppar
1 dl
svarta oliver, t.ex. Kalamata
100 g
fetaost
Till servering
pressad potatis
broccoli

Så gör du

1
Sätt ugnen på 200°C. Tag av skinnet på Kung Ingelskorven. Skär korven i skivor, men inte helt igenom. Lägg korven i en ugnsform.
2
Skala rödlöken och skär i tunna klyftor. Fördela löken mellan korvskivorna, lägg det som blir över i formen.
3
Strimla de soltorkade tomaterna och blanda med krossade tomater, tomatpuré, vitlök och kryddor. Häll såsen runt om korven och lägg i oliverna. Smula fetaosten över korven.
4
Grädda i ugn i ca 20 minuter.

Fler Recept

Recept

Apelsingriljerad julskinka av kalkonlår

Läs Mer
Recept

Kålpudding med kalkonfärs

Läs Mer
Recept

Läckra kalkonrullader

Läs Mer
Recept

Citrusrostad kalkonbröstfilé med variation på broccoli

Läs Mer
Recept

Kalkontårta med kallrökt kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Rostad sallad med blåmögelost

Läs Mer
Recept

Kalkonspett med srirachaglaze och kokosdipp tillsammans med en smakrik nudelsallad

Läs Mer
Recept

Stuffing med hasselnötter och salvia

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar med rosmarin och apelsin

Läs Mer
Recept

Pulled turkey

Läs Mer