Foodservice

Whiskymarinerat kalkonbröst

Whiskymarinerat kalkonbröst är ett av våra populäraste recept och är dessutom lätt att laga! Kalkonbröstet marineras i whisky, ingefära och honung, extra smakligt blir det om köttet får ligga i marinaden över natten. Den goda marinaden används sen till att skapa en fantastisk sås!

(267st) Klicka för att ge betyg
8 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 120 min

Ingredienser

ca 2,2 kg
kalkonbröst
Marinad:
2 dl
rödvin
1 dl
whisky
0,5 dl
kinesisk soja
3 msk
rapsolja
3 msk
färsk, riven ingefära (alt. 1 tsk torkad)
2 msk
flytande honung
1 tsk
salt
1 tsk
svartpeppar
Sås:
steksky + marinad
4 dl
crème fraiche eller vispgrädde

Så gör du

1
Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål. Lägg kalkonbröstet i dubbla plastpåsar och häll över marinaden. Låt stå i kylskåp i minst två timmar.
2
Lägg det marinerade kalkonbröstet i en ugnsfast form och stek i ugn på 150°C tills innertemperaturen visar +65°C. Tag ur köttet från ugnen och låt köttet vila inlindat i aluminiumfolie tills temperaturen visar +70°C. Ös gärna kalkonbröstet några gånger under stektiden.
3
Såsen; koka upp överbliven marinad och steksky. Tillsätt crème fraiche eller grädde och smaka av med salt och svartpeppar. Vid behov red såsen.
4
Serveringstips; servera det nystekta kalkonbröstet med den krämiga såsen, ugnsstekt potatis och ångkokta grönsaker. En klick svartvinbärsgelé blir pricken över i:et.

Fler Recept

Recept

Kalkongryta med kokos, lime och ingefära

Läs Mer
Recept

Kalkonkalops

Läs Mer
Recept

Tunnskivad kalkonfilé med saffransremoulad

Läs Mer
Recept

Svartvinbärsmarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Kalkonrevbensspjäll

Läs Mer
Recept

Aprikos- och whiskeyglaze

Läs Mer
Recept

Flygande Jakob på indonesiskt vis

Läs Mer
Recept

Tortillapizza med kalkonpepparsalami, tomat och mozzarella

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar med salvia och vitlök

Läs Mer
Recept

Raggmunk med kalkonbacon

Läs Mer