Restaurang & Storhushåll

Whiskydoftande kalkongryta

Perfekt höstgryta med smak av rökig whiskey, soja och sambal oelek. Lätt, gott och smakrikt. Låt koka länge för ännu mer smak.

(50st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

600 g
kalkongrytbitar
2 tsk
dijonsenap
2 st
vitlöksklyftor
1 tsk
sambal oelek
1 msk
kinesisk soja
2 msk
rapsolja
0,5 tsk
salt
1 dl
whisky
4 dl
hönsbuljong
2 tsk
rosmarin
1 tsk
torkad grönpeppar
0,5 st
apelsin, skal + saft
pumpakärnor

Så gör du

1
Rör ihop senap, pressad vitlök, sambal oelek, soja och hälften av rapsoljan. Blanda ner grytbitarna och lägg i plastpåse. Låt marinera minst 2 timmar.
2
Hetta upp resten av oljan i en stekpanna och bryn grytbitarna – tänk på att inte ha för hög värme så att marinaden bränner vid. Krydda med salt.
3
Lägg över köttet i en gryta och tillsätt whisky, buljong, rosmarin, grönpeppar samt skal och saft av apelsinen.
4
Låt puttra ca 25 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över pumpakärnor.
5
Servera tillsammans med ex. bulgur och haricots verts.

Fler Recept

Recept

Kalkonfärsbiffar med pinjenötter och ädelost

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med citrus, pinjenötter och brödstuffing

Läs Mer
Recept

Hoisinglaze med sesam och ketchup

Läs Mer
Recept

Tacos med grillad kalkonbröstschnitzel

Läs Mer
Recept

Kålpudding med kalkonfärs

Läs Mer
Recept

Marias Tortillalasagne

Läs Mer
Recept

Portvinsmarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Turkey chili med bröd och gräddfil

Läs Mer
Recept

Kalkonspett med srirachaglaze och kokosdipp tillsammans med en smakrik nudelsallad

Läs Mer
Recept

Mexikansk marinad med öl & cayenne

Läs Mer