Restaurang & Storhushåll

Whiskydoftande kalkongryta

Perfekt höstgryta med smak av rökig whiskey, soja och sambal oelek. Lätt, gott och smakrikt. Låt koka länge för ännu mer smak.

(52st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

600 g
kalkongrytbitar
2 tsk
dijonsenap
2 st
vitlöksklyftor
1 tsk
sambal oelek
1 msk
kinesisk soja
2 msk
rapsolja
0,5 tsk
salt
1 dl
whisky
4 dl
hönsbuljong
2 tsk
rosmarin
1 tsk
torkad grönpeppar
0,5 st
apelsin, skal + saft
pumpakärnor

Så gör du

1
Rör ihop senap, pressad vitlök, sambal oelek, soja och hälften av rapsoljan. Blanda ner grytbitarna och lägg i plastpåse. Låt marinera minst 2 timmar.
2
Hetta upp resten av oljan i en stekpanna och bryn grytbitarna – tänk på att inte ha för hög värme så att marinaden bränner vid. Krydda med salt.
3
Lägg över köttet i en gryta och tillsätt whisky, buljong, rosmarin, grönpeppar samt skal och saft av apelsinen.
4
Låt puttra ca 25 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över pumpakärnor.
5
Servera tillsammans med ex. bulgur och haricots verts.

Fler Recept

Recept

Tortillapizza med kalkonpepparsalami, tomat och mozzarella

Läs Mer
Recept

Nötpanerat Kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon med citron- och sardellsmör, örtrisotto och grön sparris

Läs Mer
Recept

Kalkonspett med srirachaglaze och kokosdipp tillsammans med en smakrik nudelsallad

Läs Mer
Recept

Kalkongryta med kalkonbacon och grönsaker

Läs Mer
Recept

Ugnsstekt Kung Ingels med fetaost och oliver

Läs Mer
Recept

Kalkonquesedillas med cheddar och jalapeño

Läs Mer
Recept

Pinnfärs med fetaostsås

Läs Mer
Recept

Äpple- och löklåda med kalkonkorv och senapsdressing

Läs Mer
Recept

Kalkonovanlår med smak av rosépeppar och dragon, på en macka med manchegokräm

Läs Mer